Flytta till studentlägenhet

Att börja studera är som att påbörja ett nytt kapitel i sitt liv. För många innebär studier att det är dags att flytta, antingen för första gången, men vissa tvingas även flytta på grund av ekonomiska skäl till en mindre bostad för att klara ekonomin som student.

Flytta till en mindre lägenhet

För många som börjar plugga så innebär det just att flytta till en mindre lägenhet, ofta studentlägenhet, speciellt i universitetsstäder som just Uppsala, men även Lund, Linköping, Umeå och Gävle. Att bo i en studentlägenhet kan vara en smart ekonomisk lösning för den som ska studera ett antal år. För den som bara ska ta någon enstaka kurs kan det vara bökigt att flytta, men för den som verkligen hittat sin drömutbildning så kan en flytt vara nödvändig.

För de som flyttar från större bostad till en studentlägenhet så kan det vara lite bökigt. Alla gånger får man inte hyra ut sin befintliga bostad eller så får man faktiskt inte hyra ut den så länge som studierna kräver.

Ett frågetecken som kan uppstå när man flyttar till mindre bostad är “Vart gör jag av alla mina möbler och tillhörigheter?”. Många gånger är studentbostäder relativt små och för den som har fullt bohag sedan tidigare kan det ställa till problem. Vissa väljer att sälja av möbler, ställa hos föräldrar eller så väljer de att hyra ett magasineringsförråd för förvaring av möblerna tillsvidare.

Magasinering är populärt

Att hyra ett förråd från ett magasineringsföretag blir mer och mer populärt. Det är till en relativt låg kostnad och väldigt mycket mer säkert än att ställa möbler i ett vinds- eller källarförråd. Hos ett magasineringsföretag så betalar man för just den yta som behövs och som privatperson kan man vara trygg då företagen har både personal men även kameror som ser till att obehöriga inte tar sig in i de uthyrda förråden. Som student får man självklart väga för och nackdelar med att behålla de möbler som inte ska användas under studietiden. Är det värt att betala för ett förråd i några år - för att du verkligen vill behålla möblerna? Eller kan det vara värt att sälja av dom och tjäna lite extrapengar inför studietiden? Självklart ställer sig människor olika i denna fråga och det finns inget rätt eller fel. Det är upp till varje person att avgöra om det är värt att spara möblerna tills studierna är klara. Det kan vara värt det för den som har lagt större pengar på att möblera sin tidigare bostad.

För dig som vill hyra ett förråd eller veta mer, så läs mer här.

 

22 Jul 2017