Blogg

Här i bloggen kommer vi att tipsa om allt möjligt som man kan ha nytta av som nyinflyttad i Uppsala. Det kan handla om nöjestips, kontakter med myndigheter eller praktiska saker som att hitta rätt firma när du ska hyra en grävmaskin eller någon annan typ av hantverksarbete. 

RSS

Byggfirma i Uppsala - Expertsnickare för alla dina byggbehov

20 Jun 2023

Letar du efter en pålitlig byggfirma i Uppsala? Behöver du snickare av högsta kvalitet för dina snickeri- och byggprojekt, oavsett om de är små eller stora? Då har du kommit till rätt ställe! Vår populära byggfirma i Uppsala är stolta över att erbjuda enastående hantverk och omfattande expertis för att uppfylla alla dina byggbehov.

Erfarna snickare i Uppsala - En garanti för kvalitet

När du letar efter skickliga snickare i Uppsala, behöver du inte leta längre. Vår lokala byggfirma har många års erfarenhet av bygg- och snickeriarbeten, samt markarbeten. Oavsett om du behöver enkla snickerijobb eller mer omfattande byggprojekt, kan du lita på att vi är här för att hjälpa dig.

Vi förstår vikten av att anlita pålitliga yrkesmän som har rätt verktyg och kunskap för att utföra jobbet på bästa möjliga sätt. Därför rekommenderar vi starkt att du väljer en etablerad byggfirma i Uppsala som har ett gott rykte bland sina tidigare kunder.

En byggfirma som prioriterar leverans och uppföljning

En av de bästa sakerna med våra skickliga och seriösa snickare är att de inte bara utför jobbet och lämnar dig utan uppföljning. Vi strävar alltid efter att säkerställa att du som kund är helt nöjd med det arbete vi utför. Därför följer vi upp varje projekt noggrant för att säkerställa att allt är precis som du önskar. Om du någonsin känner att "det här blev inte riktigt som vi hade tänkt från början", så finns det ingen anledning till oro. Vi åtgärdar det helt enkelt för att säkerställa att du får det resultat du förtjänar.

Du kan fortsätta läsa mer kring en byggfirma i Uppsala på denna sida: https://byggfirmanuppsala.nu/ 

Rusta och matcha finns i Uppsala

6 Dec 2022

Som inskriven vid Arbetsförmedlingen kan man få hjälp via Rusta och matcha. Att öva på skriftlig och muntlig kommunikation ökar chansen till jobb i Uppsala.

Anders och Kent hade under de senaste månaderna gått på programmet Rusta och matcha i Uppsala. Det hade blivit ett stort uppvaknande för dem båda. Förr hade de skickat iväg betyg och skrivit några rader. Det var allt som behövdes då de för länge sedan sökt till de företag som varit deras arbetsgivare sen dess.

Nu var tiderna annorlunda. Trots att ingen av dem ville ha något kontors- eller butiksjobb var ansökningarna tvungna att följa alla konstens regler. Något de båda tyckte var märkligt då de jobbade inom verkstad bägge två. Men det var bara att gilla läget och medan tiden gick hade de insett att det var ganska kul.

Rusta och matcha på mässa

Nu hade de fått veta att de skulle få åka på jobbmässa. Det var företag inom industri som det handlade om denna gång. Men det var inte bara arbeten på golvet utan även kontorstjänster täcktes in under mässan. Hela dagen skulle de stifta bekantskap med flera olika företag och höra vad just de vill se hos en anställd.

Under dagen fick båda upp ögonen för andra jobb än de tänkt sig från början. Anders kunde nu tänka sig att gå en svetskurs efter att de träffat ett företag som utbildade sina egna svetsare. Anders hade fastnat för ett företag som söker truckförare på ett lager och som även de erbjöd utbildning. Nu skulle de hem och skriva ansökningar. Denna gång kändes det som det kunde gå vägen.

Rusta och matcha – för dig som tröttnat på livet som arbetslös

30 Nov 2022

Rusta och matcha är en ny tjänst som syftar till att få långtidsarbetslösa i arbete genom att ta ett helhetsgrepp på människans livssituation, drömmar och mål.

Att gå arbetslös under en längre tid är slitsamt för den mentala hälsan. Många menar att sysslolöshet i kombination med avsaknad av sociala sammanhang är en stark riskfaktor vad gäller att utveckla psykisk ohälsa och diverse allmänna hälsoproblem. Du som är långtidsarbetslös vet naturligtvis redan detta. Man mår inte bra utan att ha något att göra, helt enkelt.

Visst kan man ha givande hobbys även som arbetslös. Men känslan av att inte bidra till vare sig samhället eller den egna privatekonomin tär på många arbetslösa. Du som befinner dig i den situationen vill självklart pröva alla tillgängliga metoder för att komma i arbete igen.

Rusta och matcha lyfter personer in i arbete

Ett steg till ett nytt jobb och ett nytt liv kan vara att ta kontakt med en leverantör av Rusta och matcha. Rusta och matcha är en ny tjänst som erbjuds av bland annat privata aktörer i samarbete med Arbetsförmedlingen. Syftet är att coacha dig till ett nytt jobb och en ny vardag genom att arbeta med en mängd faktorer i ditt liv, även bortom de självklara sakerna som att skriva ett CV och gå på anställningsintervju.

Hör dig för med din handläggare på Arbetsförmedlingen om du kan vara en kandidat för Rusta och matcha. Sedan finns en mängd olika leverantörer att välja mellan, och det är upp till dig att välja. Du kan självklart även be Arbetsförmedlingen rekommendera en leverantör som uppnått goda resultat tidigare.

Välj din trafikskola i Uppsala

6 Oct 2022

När du ska börja din resa mot körkort är en trafikskola i Uppsala som fokuserar på de kunskaper du redan har och de du behöver träna mer på det rätta valet.

Det är aldrig kul att börja med de enklaste övningarna om man redan har en hel del kunskap om vad det innebär att köra bil. Kanske tillhör du de som redan varit aktiv trafikant och kört moped eller A-traktor och då är det bara finputsningen som behövs.

Den stora skillnaden när du ska ta körkort för bil är ju framförallt att du kommer upp i helt andra hastigheter och därför behöver kunna manövrera fordonet på ett tryggt och säkert sätt. När du väljer en trafikskola i Uppsala får du den handledning du behöver för att bli en bra förare.

På en trafikskola i Uppsala ser man till att du lär dig det som behövs

När du väljer en etablerad körskola i Uppsala får du i lugn och ro tillfälle att göra alla de praktiska momenten som krävs - stadskörning, parkering och landsvägskörning. Parallellt med att du tar körlektioner får du den teoretiska undervisning du behöver för att klara körkortsprovet.

Du bestämmer själv hur intensiv undervisningen ska vara. Vill du få ditt körkort på kort tid finns det intensivkurser. Vill du ta det i en lugn takt och komplettera med att köra med en privat handledare kan du välja en lektion i veckan. Det viktiga är att du hittar det sätt som passar din livsstil och personlighet.

Skyltar för företag i Uppsala

6 Oct 2022

När företag i Uppsala vill visa var man finns så väljer man gärna skyltar av något slag. Och det finns en stor mängd olika slags skyltar att välja mellan.

Syns man inte så finns man inte. Det är en tes som finns inom marknadsföring. Därför vill företag av olika slag i Uppsala ha skyltar att sätta upp på fasaden. På det viset kan man visa var man finns och att man finns. Allt för att locka fler kunder och samarbetspartners.

Men om man ska sätta upp en skylt så kommer gärna frågan vilken skylt man ska sätta upp. Motivet brukar vara givet, för man brukar vilja sätta upp en skylt med firmanamnet eller firmans logga. Men däremot kan det bli ett svårt val att göra när det gäller material och storlek på den skylt som ska få visa företagets hemvist.

Rätt skyltar i Uppsala

Det som är den rätta skylten för företaget väljer man själv. Men man brukar ha i åtanke varifrån skylten ska synas. Om man vill att det ska vara en skylt som ska ses från långt håll så väljer man gärna en större skylt än om den ska synas på närmare avstånd.

Ytterligare ett val är ifall man vill ha en skylt som är upplyst eller ej. Har man som företag besökare på kvällar och nätter så brukar det kännas självklart att ha en upplyst skylt. Men det kan också vara aktuellt för de som även vill använda skylten som bra reklam. Se över utbudet av skyltar från detta företag: www.skyltaruppsala.se

Catering en smart lösning i Uppsala

20 Sep 2022

Finns det något bättre än att slippa stress när vännerna ska komma på fest? De får fantastisk mat för att man inte lagat själv utan beställt catering i Uppsala.

Margareta hade en körig vecka. Det var bråda tider för henne som ekonom och det fanns alltid jobb som låg och väntade. När onsdagen kom insåg hon något när hjärnan för ett ögonblick fick lite lugn och ro. Det var hennes tur att vara värdinna för kompisgänget som träffades en gång i månaden.

De hade valt fredag för att familjerna ofta har resten av helgen bokad. Hjälp, vad skulle hon göra för mat? För mat skulle det vara. Det hade blivit som en liten tävling dem emellan. Det skulle alltid vara bättre än den senaste middagen. Kanske skulle hon beställa hem mat, fuska lite.

Skulle de veta att det var catering?

Hon tog en längre paus och googlade catering i Uppsala. Hon fyllde i ett formulär på en hemsida för att ta reda på vilken middag de erbjöd på fredag. Hon hoppades på något gott men inte för komplicerat. Det behövde vara något som hon själv hade kunnat göra. Nu var hon tacksam över att de hade bestämt att aldrig fråga efter recept.

Det ringde på dörren och Margareta öppnade. Bordet var dukat och vinet stod i vinkylaren. En sallad var framställd i en djup tallrik. I köket doftade det fantastiskt av hasselbackspotatis och kött som skulle serveras med en mustig sås. Efterrätten var enkel, glass med varma hjortron. Allteftersom kvällen fortlöpte kunde hon se hur vännerna njöt och hon kunde inte låta bli att le.

Lär känna din hund på en valpkurs i Uppsala

20 Sep 2022

När du går en valpkurs i Uppsala och får tillfälle att leka och träna med din valp växer det förtroende fram som gör er till bästa vänner och ett bra team.

Precis som vi människor vill hundar få bekräftelse och känna sig älskade. De kan tidigt lära sig hur de ska få beröm och belöning och därför är det viktigt att börja träna redan när de är valpar. På en valpkurs i Uppsala får du stöd och råd av erfarna instruktörer att börja den träningen.

En valp är full av energi som ingen vill ta ifrån den, och därför går mycket träning ut på lekfulla övningar som du och din hund kan göra tillsammans. Ni får öva de grundläggande kommandon som gör att din valp lär sig sitta, ligga, stanna och komma till dig när den är lös.

Du och din hund får nya vänner på en valpkurs i Uppsala

Den viktigaste ingrediensen i träningen är att din hund känner sig trygg tillsammans med dig. En trygg hund är en lycklig hund och valpen är ute efter din uppskattning och belöning. För att den ska känna sig trygg behöver du vara konsekvent när du visar din valp vad den ska göra.

På en valpkurs lär sig din hund hur den ska umgås och ha roligt tillsammans med andra hundar. Den lär sig också när det är dags att sluta leka och börja lyssna på vad du säger. Ett fungerande samspel med din hund ger dig en trogen och lojal kamrat.

Hundfoder passar hundens smakpalett

18 Aug 2022

Hundfoder är tillverkat med hundars smaklökar i fokus. Så du ska inte bli ledsen om vovven ratar din lyxmat till förmån för helt vanligt torrt hundfoder.

Vissa hundar är otroligt kräsna. Det spelar ingen roll vilka läckerheter du lägger upp på tallriken åt dem, allt hunden vill ha är vanligt enkelt hundfoder. Typiskt. Och du som ville skämma bort din hund med gåslevern och prinskorvarna som blev över från er senaste festbuffé.

Det är allt lite bortskämt, att tacka nej till så fin människomat. Men glöm inte att hunden är en hund. Hundfodret är framtaget för att falla hundar i smaken, så det är inte så konstigt att många hundar föredrar det framför rätter som människor annars tycker är smaskens. Ge bara hunden vad hunden vill ha, så blir alla glada.

Hundfoder är som gjort för hundar

Fördelarna med att hunden vill ha hundfoder och inte gåslever, kommer du säkert se nästa gång du ska köpa hundfoder. I alla fall om du väljer att handla på någon av de stora kedjorna, som i och med sina stora försäljningsvolymer har möjlighet att pressa sina priser så lågt att man knappt tror att det är sant.

Det är helt enkelt rejält mycket billigare med hundfoder än gåslever. Och det är väl tur, med tanke på de stora volymer mat en hund tuggar i sig varje år. Skulle du ge kalasfin lyxmat till vovven varje måltid blir du snabbt ruinerad. Hur fint det än känns att försöka skämma bort sin älskade lilla Fido.

Målare skapar glädje i Uppsala

15 Aug 2022

Det är vanligt att hyra in målare i Uppsala för renovering av hemmet. Det är däremot mindre vanligt att man hyr in målare för att överraska någon annan.

Kerstin skulle snart fylla femti. Då hon var en person som bodde och levde sparsamt var det svårt att veta vad som skulle passa som födelsedagspresent. Kläder och smycken var bortkastat på henne och resa gillade hon inte heller. Hon trivdes bäst med att tillbringa somrarna i sommarstugan hon ärvt.

En sak som det inte var någon brist på i hennes liv var vänner. Då de flesta kom från Uppsala och kände varandra skulle de slå sina kloka huvuden ihop. Därför dröjde det inte länge innan en av dem föreslog att de skulle se till att hennes sommarstuga blev målad utvändigt.

Målare fixade presenten

Fredrik, som kom på idén, arbetade på en målerifirma i Uppsala och visste vad det kostade att anlita en målare. Han gjorde en överslagsräkning och berättade att det inte skulle bli mycket per person. Kerstin skulle bli jätteglad, det var alla överens om. Hon hade pratat om detta så länge, men ekonomin satte stopp för hennes planer. Så blev det bestämt.

De skred till verket veckan innan kalaset skulle vara. Kerstin hade åkt ner till västkusten för att vara hundvakt åt föräldrarna. När hon sedan kom hem skulle hon kidnappas och tas till sin present. Där skulle det finnas mat, dryck och en smarrig jordgubbstårta. Ja, allt som behövdes för en fantastisk födelsedagsfest.

Viktigt att tänka på inför däckbyte i Stockholm

10 Aug 2022

Det gäller att hålla reda på när det är dags för däckbyte i Stockholm. Men man måste även hålla koll på däckens mönsterdjup och att däcken fortfarande är säkra.

Våra årstider med växlande temperaturer och varierande väderförhållanden gör att vi måste byta däck på bilen två gånger om året. Mellan den första december till trettioförsta mars är det lag på att bilen ska ha vinterdäck om det är snö, is, snömodd eller frost på vägen. Vinterdäckens mönsterdjup måste också vara minst tre millimeter runt hela däcket.

Mellan den första april till den sista november rekommenderas det att man i stället har sommardäck på bilen om det inte råder vinterväglag. Man får visserligen köra med vinterdäck på bilen under sommarmånaderna men det är inte att rekommendera. Detta eftersom bilen då drar mer bensin än nödvändigt men också för att vinterdäck inte är lika bra på att motverka vattenplaning.

Boka tid för däckbyte i god tid

Det är olagligt att köra med slitna däck som inte har tillräckligt mönsterdjup. Därför kan det vara klokt att kontrollera däckens mönsterdjup innan man skiftar däck på bilen så att man inte behöver göra om bytet med en gång. Men framförallt för att man ska köra så säkert som möjligt.

Man kan själv skifta däck på bilen men har man inte rätt verktyg kan det vara krångligt och tidskrävande. Betydligt enklare är att vända sig till en verkstad som är specialiserad på däckbyte i Stockholm. Då får man även hjälp med att kontrollera däckdjupet. Men det gäller att vara ute i god tid då trycket på de verkstäder som utför däckbyte är stort.

Däckverkstad räddade dagen i Uppsala

9 Aug 2022

När punkteringen är ett faktum och tiden är knapp behövs hjälp. Då är det lyxigt att kunna rulla in på en däckverkstad i Uppsala och få nytt däck på ett kick.

Lena var ute i god tid. Hon skulle på en arbetsintervju och morgonens harmoniska lugn var planerat. Nu skulle hon åka in till Uppsala, parkera och gå mot advokatbyrån. Utanför fanns ett litet mysigt fik som hon tänkte ta en fika på medan hon väntade på att det var dags att gå in.

Hon satte på sig jackan och haffade bilnycklarna som låg på köksbordet. Allt var perfekt, till och med solen lyste. Det var när hon slängde en blick på bakhjulet som hon såg att hjulet inte var runt. Hon hade fått punktering. Efter att ha sökt på nätet styrde hon mot en däckverkstad i närheten.

Däckverkstad räddade intervjun

Hon hade fått sån panik att hon inte tagit sig tid att ringa innan, men lyckligtvis hade denna däckverkstad utanför Uppsala tid att hjälpa henne. De rekommenderade ett däck som hon accepterade och sedan gick det fort. Hon hann bara spela sitt favoritspel på mobilen en kort stund innan de kom och sa att bilen var klar.

Hon tackade och sedan var hon på väg. Lena slängde en blick på klockan i bilen och insåg att hon nog inte skulle hinna fika. Trots det hade hon lite tid till godo och visste att hon skulle hinna. Allt tack vare den fantastiska personalen på däckverkstaden. Utan dem kunde hon missat sin intervju. Besök denna däckverkstad för att få ordning på din bil: www.däckverkstaduppsala.se

Överlåtelsebesiktning i Uppsala en trygghet i fastighetsaffären

28 Jul 2022

Att köpa en bostad är ett stort kliv i livet. För en trygg bostadsaffär kan man göra en överlåtelsebesiktning i Uppsala för att undvika oväntade händelser.

”Att se det man inte ser”. Det lät som en deckare, reflekterade Nathalie när hon läste texten om överlåtelsebesiktning. Efter en nervkittlande budgivning så hade de vunnit huset. Lånen var fixade och klara och nu var det en besiktning hon var ute efter. Syrran hade sagt att det var superviktigt. I deras hus hade besiktningsmannen hittat ett och annat de hade missat.

Deras säljare hade gått med på att backa i pris för sakerna de fick åtgärda. Mestadels behövde dock besiktningsmännen bara påpeka sådant som var bra att hålla koll på. Visst hände det att stora saker upptäcktes också. Skulle de upptäcka något sådant här, så hade de fått in i kontraktet att affären inte blev av.

Överlåtelsebesiktning viktigt att göra

I Uppsala var det en ganska strid ström av bostadsförsäljningar, mycket tack vare universitetet. Många var det som köpte hus efter att ha pluggat innan de kanske flyttade till hemorten igen. Att få till en överlåtelsebesiktning i Uppsala skulle inte möta några svårigheter.

Nathalie visste att de, i enlighet med jordabalken, hade varit tvungna att undersöka noga själva på visningsdagen. De hade knackat, luktat och känt på olika ställen i huset och till och med spolat toaletterna utan att hitta något konstigt. Besiktningsmannen skulle kolla bland annat taket och krypgrunden så det inte fanns röta eller mögel där.

Skaffa solceller till din BRF

27 Jul 2022

Vill du börja producera din egen el och samtidigt göra en insats för miljön och framtiden? Då är det dags att fundera på att skaffa solceller till din BRF.

Människor har alltid varit intresserade av solen. I den grekiska mytologin blev Ikaros så fascinerade av den att han inte kunde låta bli att flyga för nära på sina vingar fästa med vax. I nordisk mytologi tror de att solen dras fram över himlavalvet av en vagn som drivs av två hästar. De är ständigt jagade av en monstruös varg som vill sluka solen.

Det har alltså alltid funnits något magiskt och mystiskt över solen, vilket har lockat människor i alla tider och från alla platser att veta mer om den. Det kanske inte längre är så många som tror på de gamla sagorna, men solen är än idag mycket viktigt och kan bidra till att bevara vår planet.

Solceller till BRF för en bättre framtid

En del av det fascinerande med solen är att dess strålar kan skapa el. Med solcellspaneler kan du därmed omvandla solljuset till något mycket användbart. Solen är därför inte bara ett skinande öga högt på himlen som ger oss värme och liv, utan också något som kan främja det moderna samhället.

Genom att skaffa solceller till BRF kan du bidra till att bevara vår jord. Det är ett miljövänligt alternativ som du dessutom kan tjäna pengar på. Med hjälp av solceller kan din bostadsrättsförening bli självförsörjande och till och med sälja elen som blir över.

Betonghåltagning i Uppsala, ett hårt arbete!

25 Jul 2022

Betonghåltagning handlar om att ta ut öppning i betong eller andra hårda material som tegel, granit och liknande. I Uppsala finns det företag med erfarenhet.

Det finns en anledning att man bygger med betong. Det är hårt – oerhört hårt. Utmaningen med hårda material är att de även kan bli sköra, att de spricker om de utsätts för rörelse. På stora betongbroar kan man se att det finns ett mellanrum mellan själva bron och vägen. Det är en rörelsemån som gör att betongen kan expandera i värme utan att tryckas ihop och spricka.

En annan metod för att göra betongen segare är att lägga in armeringsjärn i gjutningen. Armeringsjärn binder ihop betongen lite som halm kan binda ihop lera på äldre hus – ler och långhalm! Med armeringsjärnet får man ut det mesta av betongen, hårdheten men samtidigt tåligheten för rörelser i materialet.

Betonghåltagning kräver expertis

Om man nu har gjutit sin betong efter konstens alla regler är allt gott fram tills dess att man inser att man behöver göra en öppning i materialet. Kanske är det rör som ska dras in, eller en utbyggnad som behöver ha en ingång. Att borra i betong är hårt. Att borra i betong som dessutom har förstärkts av armeringsjärn är inget man rekommenderar till privatpersoner.

Överlåt betonghåltagning till proffsen. Bor man i Uppland finns det firmor som vet hur man hanterar betong i Uppsala och som kan hjälpa till med sin stora erfarenhet av många olika betongjobb. Med rätt håltagning påverkar man betongens hållbarhet minimalt och man kan lugnt fortsätta sitt byggprojekt. Läs vidare om hur håltagning kan gå till här: betonghåltagninguppsala.se

Välj en riktigt bra körskola i Uppsala

15 Jul 2022

En bra körskola har koll på eleverna och deras nivå. Då kan trafikläraren skräddarsy och anpassa körlektioner efter behoven. Välj därför en körskola i Uppsala.

Det är viktigt att välja rätt körskola när det är dags att börja ta körkort. Det är många moment som ska stämma för att du äntligen ska ha ditt körkort i handen. Det viktigaste är ju naturligtvis att trafikläraren som ska lära dig köra är kompetent och kan sin sak, men det finns vissa andra saker som också är avgörande för vilken körskola du vill anlita.

När du har konstaterat att trafikläraren har den kompetens som behövs kommer nästa viktiga punkt. Det är egentligen två punkter i en, nämligen tid och pengar. Du vill att körlektionerna ska vara effektiva så att du lär dig så mycket som möjligt på kortast tid, vilket innebär att kostnaden hålls nere. Men körutbildningen får inte heller bli slarvigt genomförd.

Det finns en körskola i Uppsala som uppfyller kraven

Innan du påbörjar din körutbildning måste du skaffa dig ett körkortstillstånd. Det betyder att det är du själv som måste ta tag i första delen av processen att ta körkort. Körkortstillstånd söker du genom Transportstyrelsen. Det är inte lönt att uppsöka en körskola i Uppsala utan ditt körkortstillstånd.

Du kan själv påverka antalet körlektioner och därmed hålla priset på körutbildningen nere. Det gör du genom att anlita en privatperson som lär dig grunderna. Din privatlärare måste först gå introduktionsutbildningen för att sen lära dig grunderna. Besök denna körskola när du ska ta körkort: körskolauppsala.se

← Äldre inlägg