Blogg

Här i bloggen kommer vi att tipsa om allt möjligt som man kan ha nytta av som nyinflyttad i Uppsala. Det kan handla om nöjestips, kontakter med myndigheter eller praktiska saker som att hitta rätt firma när du ska hyra en grävmaskin eller någon annan typ av hantverksarbete. 

RSS

Catering en smart lösning i Uppsala

20 Sep 2022

Finns det något bättre än att slippa stress när vännerna ska komma på fest? De får fantastisk mat för att man inte lagat själv utan beställt catering i Uppsala.

Margareta hade en körig vecka. Det var bråda tider för henne som ekonom och det fanns alltid jobb som låg och väntade. När onsdagen kom insåg hon något när hjärnan för ett ögonblick fick lite lugn och ro. Det var hennes tur att vara värdinna för kompisgänget som träffades en gång i månaden.

De hade valt fredag för att familjerna ofta har resten av helgen bokad. Hjälp, vad skulle hon göra för mat? För mat skulle det vara. Det hade blivit som en liten tävling dem emellan. Det skulle alltid vara bättre än den senaste middagen. Kanske skulle hon beställa hem mat, fuska lite.

Skulle de veta att det var catering?

Hon tog en längre paus och googlade catering i Uppsala. Hon fyllde i ett formulär på en hemsida för att ta reda på vilken middag de erbjöd på fredag. Hon hoppades på något gott men inte för komplicerat. Det behövde vara något som hon själv hade kunnat göra. Nu var hon tacksam över att de hade bestämt att aldrig fråga efter recept.

Det ringde på dörren och Margareta öppnade. Bordet var dukat och vinet stod i vinkylaren. En sallad var framställd i en djup tallrik. I köket doftade det fantastiskt av hasselbackspotatis och kött som skulle serveras med en mustig sås. Efterrätten var enkel, glass med varma hjortron. Allteftersom kvällen fortlöpte kunde hon se hur vännerna njöt och hon kunde inte låta bli att le.

Lär känna din hund på en valpkurs i Uppsala

20 Sep 2022

När du går en valpkurs i Uppsala och får tillfälle att leka och träna med din valp växer det förtroende fram som gör er till bästa vänner och ett bra team.

Precis som vi människor vill hundar få bekräftelse och känna sig älskade. De kan tidigt lära sig hur de ska få beröm och belöning och därför är det viktigt att börja träna redan när de är valpar. På en valpkurs i Uppsala får du stöd och råd av erfarna instruktörer att börja den träningen.

En valp är full av energi som ingen vill ta ifrån den, och därför går mycket träning ut på lekfulla övningar som du och din hund kan göra tillsammans. Ni får öva de grundläggande kommandon som gör att din valp lär sig sitta, ligga, stanna och komma till dig när den är lös.

Du och din hund får nya vänner på en valpkurs i Uppsala

Den viktigaste ingrediensen i träningen är att din hund känner sig trygg tillsammans med dig. En trygg hund är en lycklig hund och valpen är ute efter din uppskattning och belöning. För att den ska känna sig trygg behöver du vara konsekvent när du visar din valp vad den ska göra.

På en valpkurs lär sig din hund hur den ska umgås och ha roligt tillsammans med andra hundar. Den lär sig också när det är dags att sluta leka och börja lyssna på vad du säger. Ett fungerande samspel med din hund ger dig en trogen och lojal kamrat.

Hundfoder passar hundens smakpalett

18 Aug 2022

Hundfoder är tillverkat med hundars smaklökar i fokus. Så du ska inte bli ledsen om vovven ratar din lyxmat till förmån för helt vanligt torrt hundfoder.

Vissa hundar är otroligt kräsna. Det spelar ingen roll vilka läckerheter du lägger upp på tallriken åt dem, allt hunden vill ha är vanligt enkelt hundfoder. Typiskt. Och du som ville skämma bort din hund med gåslevern och prinskorvarna som blev över från er senaste festbuffé.

Det är allt lite bortskämt, att tacka nej till så fin människomat. Men glöm inte att hunden är en hund. Hundfodret är framtaget för att falla hundar i smaken, så det är inte så konstigt att många hundar föredrar det framför rätter som människor annars tycker är smaskens. Ge bara hunden vad hunden vill ha, så blir alla glada.

Hundfoder är som gjort för hundar

Fördelarna med att hunden vill ha hundfoder och inte gåslever, kommer du säkert se nästa gång du ska köpa hundfoder. I alla fall om du väljer att handla på någon av de stora kedjorna, som i och med sina stora försäljningsvolymer har möjlighet att pressa sina priser så lågt att man knappt tror att det är sant.

Det är helt enkelt rejält mycket billigare med hundfoder än gåslever. Och det är väl tur, med tanke på de stora volymer mat en hund tuggar i sig varje år. Skulle du ge kalasfin lyxmat till vovven varje måltid blir du snabbt ruinerad. Hur fint det än känns att försöka skämma bort sin älskade lilla Fido.

Målare skapar glädje i Uppsala

15 Aug 2022

Det är vanligt att hyra in målare i Uppsala för renovering av hemmet. Det är däremot mindre vanligt att man hyr in målare för att överraska någon annan.

Kerstin skulle snart fylla femti. Då hon var en person som bodde och levde sparsamt var det svårt att veta vad som skulle passa som födelsedagspresent. Kläder och smycken var bortkastat på henne och resa gillade hon inte heller. Hon trivdes bäst med att tillbringa somrarna i sommarstugan hon ärvt.

En sak som det inte var någon brist på i hennes liv var vänner. Då de flesta kom från Uppsala och kände varandra skulle de slå sina kloka huvuden ihop. Därför dröjde det inte länge innan en av dem föreslog att de skulle se till att hennes sommarstuga blev målad utvändigt.

Målare fixade presenten

Fredrik, som kom på idén, arbetade på en målerifirma i Uppsala och visste vad det kostade att anlita en målare. Han gjorde en överslagsräkning och berättade att det inte skulle bli mycket per person. Kerstin skulle bli jätteglad, det var alla överens om. Hon hade pratat om detta så länge, men ekonomin satte stopp för hennes planer. Så blev det bestämt.

De skred till verket veckan innan kalaset skulle vara. Kerstin hade åkt ner till västkusten för att vara hundvakt åt föräldrarna. När hon sedan kom hem skulle hon kidnappas och tas till sin present. Där skulle det finnas mat, dryck och en smarrig jordgubbstårta. Ja, allt som behövdes för en fantastisk födelsedagsfest.

Viktigt att tänka på inför däckbyte i Stockholm

10 Aug 2022

Det gäller att hålla reda på när det är dags för däckbyte i Stockholm. Men man måste även hålla koll på däckens mönsterdjup och att däcken fortfarande är säkra.

Våra årstider med växlande temperaturer och varierande väderförhållanden gör att vi måste byta däck på bilen två gånger om året. Mellan den första december till trettioförsta mars är det lag på att bilen ska ha vinterdäck om det är snö, is, snömodd eller frost på vägen. Vinterdäckens mönsterdjup måste också vara minst tre millimeter runt hela däcket.

Mellan den första april till den sista november rekommenderas det att man i stället har sommardäck på bilen om det inte råder vinterväglag. Man får visserligen köra med vinterdäck på bilen under sommarmånaderna men det är inte att rekommendera. Detta eftersom bilen då drar mer bensin än nödvändigt men också för att vinterdäck inte är lika bra på att motverka vattenplaning.

Boka tid för däckbyte i god tid

Det är olagligt att köra med slitna däck som inte har tillräckligt mönsterdjup. Därför kan det vara klokt att kontrollera däckens mönsterdjup innan man skiftar däck på bilen så att man inte behöver göra om bytet med en gång. Men framförallt för att man ska köra så säkert som möjligt.

Man kan själv skifta däck på bilen men har man inte rätt verktyg kan det vara krångligt och tidskrävande. Betydligt enklare är att vända sig till en verkstad som är specialiserad på däckbyte i Stockholm. Då får man även hjälp med att kontrollera däckdjupet. Men det gäller att vara ute i god tid då trycket på de verkstäder som utför däckbyte är stort.

Däckverkstad räddade dagen i Uppsala

9 Aug 2022

När punkteringen är ett faktum och tiden är knapp behövs hjälp. Då är det lyxigt att kunna rulla in på en däckverkstad i Uppsala och få nytt däck på ett kick.

Lena var ute i god tid. Hon skulle på en arbetsintervju och morgonens harmoniska lugn var planerat. Nu skulle hon åka in till Uppsala, parkera och gå mot advokatbyrån. Utanför fanns ett litet mysigt fik som hon tänkte ta en fika på medan hon väntade på att det var dags att gå in.

Hon satte på sig jackan och haffade bilnycklarna som låg på köksbordet. Allt var perfekt, till och med solen lyste. Det var när hon slängde en blick på bakhjulet som hon såg att hjulet inte var runt. Hon hade fått punktering. Efter att ha sökt på nätet styrde hon mot en däckverkstad i närheten.

Däckverkstad räddade intervjun

Hon hade fått sån panik att hon inte tagit sig tid att ringa innan, men lyckligtvis hade denna däckverkstad utanför Uppsala tid att hjälpa henne. De rekommenderade ett däck som hon accepterade och sedan gick det fort. Hon hann bara spela sitt favoritspel på mobilen en kort stund innan de kom och sa att bilen var klar.

Hon tackade och sedan var hon på väg. Lena slängde en blick på klockan i bilen och insåg att hon nog inte skulle hinna fika. Trots det hade hon lite tid till godo och visste att hon skulle hinna. Allt tack vare den fantastiska personalen på däckverkstaden. Utan dem kunde hon missat sin intervju. Besök denna däckverkstad för att få ordning på din bil: www.däckverkstaduppsala.se

Överlåtelsebesiktning i Uppsala en trygghet i fastighetsaffären

28 Jul 2022

Att köpa en bostad är ett stort kliv i livet. För en trygg bostadsaffär kan man göra en överlåtelsebesiktning i Uppsala för att undvika oväntade händelser.

”Att se det man inte ser”. Det lät som en deckare, reflekterade Nathalie när hon läste texten om överlåtelsebesiktning. Efter en nervkittlande budgivning så hade de vunnit huset. Lånen var fixade och klara och nu var det en besiktning hon var ute efter. Syrran hade sagt att det var superviktigt. I deras hus hade besiktningsmannen hittat ett och annat de hade missat.

Deras säljare hade gått med på att backa i pris för sakerna de fick åtgärda. Mestadels behövde dock besiktningsmännen bara påpeka sådant som var bra att hålla koll på. Visst hände det att stora saker upptäcktes också. Skulle de upptäcka något sådant här, så hade de fått in i kontraktet att affären inte blev av.

Överlåtelsebesiktning viktigt att göra

I Uppsala var det en ganska strid ström av bostadsförsäljningar, mycket tack vare universitetet. Många var det som köpte hus efter att ha pluggat innan de kanske flyttade till hemorten igen. Att få till en överlåtelsebesiktning i Uppsala skulle inte möta några svårigheter.

Nathalie visste att de, i enlighet med jordabalken, hade varit tvungna att undersöka noga själva på visningsdagen. De hade knackat, luktat och känt på olika ställen i huset och till och med spolat toaletterna utan att hitta något konstigt. Besiktningsmannen skulle kolla bland annat taket och krypgrunden så det inte fanns röta eller mögel där.

Skaffa solceller till din BRF

27 Jul 2022

Vill du börja producera din egen el och samtidigt göra en insats för miljön och framtiden? Då är det dags att fundera på att skaffa solceller till din BRF.

Människor har alltid varit intresserade av solen. I den grekiska mytologin blev Ikaros så fascinerade av den att han inte kunde låta bli att flyga för nära på sina vingar fästa med vax. I nordisk mytologi tror de att solen dras fram över himlavalvet av en vagn som drivs av två hästar. De är ständigt jagade av en monstruös varg som vill sluka solen.

Det har alltså alltid funnits något magiskt och mystiskt över solen, vilket har lockat människor i alla tider och från alla platser att veta mer om den. Det kanske inte längre är så många som tror på de gamla sagorna, men solen är än idag mycket viktigt och kan bidra till att bevara vår planet.

Solceller till BRF för en bättre framtid

En del av det fascinerande med solen är att dess strålar kan skapa el. Med solcellspaneler kan du därmed omvandla solljuset till något mycket användbart. Solen är därför inte bara ett skinande öga högt på himlen som ger oss värme och liv, utan också något som kan främja det moderna samhället.

Genom att skaffa solceller till BRF kan du bidra till att bevara vår jord. Det är ett miljövänligt alternativ som du dessutom kan tjäna pengar på. Med hjälp av solceller kan din bostadsrättsförening bli självförsörjande och till och med sälja elen som blir över.

Betonghåltagning i Uppsala, ett hårt arbete!

25 Jul 2022

Betonghåltagning handlar om att ta ut öppning i betong eller andra hårda material som tegel, granit och liknande. I Uppsala finns det företag med erfarenhet.

Det finns en anledning att man bygger med betong. Det är hårt – oerhört hårt. Utmaningen med hårda material är att de även kan bli sköra, att de spricker om de utsätts för rörelse. På stora betongbroar kan man se att det finns ett mellanrum mellan själva bron och vägen. Det är en rörelsemån som gör att betongen kan expandera i värme utan att tryckas ihop och spricka.

En annan metod för att göra betongen segare är att lägga in armeringsjärn i gjutningen. Armeringsjärn binder ihop betongen lite som halm kan binda ihop lera på äldre hus – ler och långhalm! Med armeringsjärnet får man ut det mesta av betongen, hårdheten men samtidigt tåligheten för rörelser i materialet.

Betonghåltagning kräver expertis

Om man nu har gjutit sin betong efter konstens alla regler är allt gott fram tills dess att man inser att man behöver göra en öppning i materialet. Kanske är det rör som ska dras in, eller en utbyggnad som behöver ha en ingång. Att borra i betong är hårt. Att borra i betong som dessutom har förstärkts av armeringsjärn är inget man rekommenderar till privatpersoner.

Överlåt betonghåltagning till proffsen. Bor man i Uppland finns det firmor som vet hur man hanterar betong i Uppsala och som kan hjälpa till med sin stora erfarenhet av många olika betongjobb. Med rätt håltagning påverkar man betongens hållbarhet minimalt och man kan lugnt fortsätta sitt byggprojekt. Läs vidare om hur håltagning kan gå till här: betonghåltagninguppsala.se

Välj en riktigt bra körskola i Uppsala

15 Jul 2022

En bra körskola har koll på eleverna och deras nivå. Då kan trafikläraren skräddarsy och anpassa körlektioner efter behoven. Välj därför en körskola i Uppsala.

Det är viktigt att välja rätt körskola när det är dags att börja ta körkort. Det är många moment som ska stämma för att du äntligen ska ha ditt körkort i handen. Det viktigaste är ju naturligtvis att trafikläraren som ska lära dig köra är kompetent och kan sin sak, men det finns vissa andra saker som också är avgörande för vilken körskola du vill anlita.

När du har konstaterat att trafikläraren har den kompetens som behövs kommer nästa viktiga punkt. Det är egentligen två punkter i en, nämligen tid och pengar. Du vill att körlektionerna ska vara effektiva så att du lär dig så mycket som möjligt på kortast tid, vilket innebär att kostnaden hålls nere. Men körutbildningen får inte heller bli slarvigt genomförd.

Det finns en körskola i Uppsala som uppfyller kraven

Innan du påbörjar din körutbildning måste du skaffa dig ett körkortstillstånd. Det betyder att det är du själv som måste ta tag i första delen av processen att ta körkort. Körkortstillstånd söker du genom Transportstyrelsen. Det är inte lönt att uppsöka en körskola i Uppsala utan ditt körkortstillstånd.

Du kan själv påverka antalet körlektioner och därmed hålla priset på körutbildningen nere. Det gör du genom att anlita en privatperson som lär dig grunderna. Din privatlärare måste först gå introduktionsutbildningen för att sen lära dig grunderna. Besök denna körskola när du ska ta körkort: körskolauppsala.se

De ordnade med bokföring i Uppsala

18 Jun 2022

Den som startar företag i Uppsala har mycket att tänka på. Att ta hjälp med bokföring av experter kan underlätta. Då kan man fokusera på det egna arbetet.

Emma hade tillsammans med ett par kollegor beslutat sig för att lämna arkitektbyrån där de jobbade. De tänkte starta en egen firma i Uppsala. De visste att de skulle kunna få med sig en del av de kunder som de arbetade för nu.

De hade diskuterat vilken form det nya företaget skulle ha och bestämt sig för aktiebolag. Allt man behövde tänka på när man startade företag var dock en riktig djungel. De hade inte lust att slösa alltför mycket av sina initiala tillgångar på att anlita hjälp med företagsbildandet och driften av företaget.

Anlita folk som kan bokföring

Alltså läste de på vad som gällde för att driva företag. Det kändes tungt men nödvändigt att sätta sig in i dessa bitar. Sen var det ju förstås också det här med bokföring. Det var debet och kredit, kontoplaner och verifikationer, bokslut och årsredovisning och mycket annat. Ganska snart kände de att hela bokföringsbiten blev övermäktig.

Efter ett tag bestämde de sig för att anlita en bokföringsfirma i Uppsala. Det var en enorm lättnad att lämna över jobbet. Firman tog helt över den löpande bokföringen och utförde den effektivt och korrekt. Det var heller inga problem för dem att ta fram nödvändiga ekonomiska rapporter för företaget. Även hantering av fakturor skötte de om. Nu kunde äntligen Emma fokusera på det som var roligast, att rita hus.

Så underlättar man köksrenoveringen i Uppsala

6 Jun 2022

En köksrenovering är ofta omfattande och kan därför ta lång tid. Här kommer några tips för er i Uppsala om hur man får en smidig och lite snabbare renovering.

Köket renoverar man inte så ofta. Därför blir renoveringen ofta mer omfattande när man väl gör det och inte sällan river man ut allt. För att inte stå utan kök och möjlighet att laga mat en längre tid gäller det att noga planera köksrenoveringen innan man kör igång. Fundera över planlösning och om det behövs några större förändringar.

Kanske blir det mer trivsamt och funktionellt om man öppnar upp mot vardagsrummet genom att slå ut en vägg? Eller mer ordning och reda om man platsbygger ett gediget skafferi med robusta hyllplan? Behoven kan se olika ut beroende på hur mycket man brukar använda köket och hur stor yta man har.

Planera köksrenoveringen själv eller ta hjälp av byggfirman

Genom att rita en skiss över köket och det som ska finnas där tänker man till redan från början och slipper senare frågeställningar och beslut som kan göra att renoveringen avstannar. Med en skiss förstår man också vad som får plats i köket och det blir lättare att planera smart och ta tillvara på varenda centimeter.

Många återförsäljare av kök har smarta ritprogram på sina hemsidor som man gratis kan använda sig av, även utan att köpa deras kök. Tycker man ändå att det är krångligt, eller hellre överlåter planeringen till någon annan, kan man ta hjälp av en byggfirma specialiserad på köksrenovering i Uppsala. Kontakta detta företag för att får experthjälp med köksrenovering: www.köksrenoveringuppsala.se

Förläng badsäsongen med poolvärmepump i Uppsala

1 Jun 2022

Har man köpt pool till huset vill man ha en lång och härlig badsäsong. Med hjälp av poolvärmepump i Uppsala blir badsäsongen lång, varm och helt underbar.

Uppsalas badsäsong brukar för en del börja redan i april. Oftast är det studenter som mer eller mindre ofrivilligt tar ett dopp i Fyrisån på Valborg. Jens skrattade för sig själv, han hade själv varit nära att trilla i på forsränningen men klarat sig.

Idag skulle han inte komma på tanken att bada utomhus sista april, ens för en stor summa pengar. Han var inte den som gillade att vinterbada heller. Det skulle vara gott och varmt så man kunde vara i länge, var hans melodi. Förra året hade han och frugan gjort slag i saken och fixat en pool i trädgården.

Poolvärmepump för härliga dagar i poolen

De hade funderat i några år och nu var barnen stora och kunde simma, så det kändes bra. De tyckte att en värmepump inte hade behövts, sommarsolen värmde ju så bra. Tyvärr bjöd förra årets sommar inte på någon direkt sommarvärme. Resultatet blev att poolen inte hade blivit så varm som de önskat.

I år skulle de med hjälp av en poolvärmepump i Uppsala slå temperaturen i både sjöar och hav. Semestern i år var, förutom några mindre utflykter, planerad till att vara hemma och njuta av poolen och sommaren. De hade redan planerat in poolpartyn för både barn och vuxna. Detta skulle bli den bästa sommaren på länge, med varma bad i poolen tack vare värmepumpen.

Isolering i Uppsala när du vill leva gott

31 May 2022

Med isolering av hus och byggnader i Uppsala kan du som bor där leva utan att varken frysa eller försmäkta av värme. Helt enkelt behagligare att leva.

Att njuta av värme är en sak. Att ständigt befinna sig i den utan att kunna isolera sig från hettan är en helt annan. Det finns alltid en baksida med att det är varmt. Kroppen klarar inte att alltid vistas i värme utan att få skydd. Det kan torka ut hela systemet och orsaka brännskador av solen.

Likaväl kan det finnas en annan baksida med att det är kyligt. Rent av riktigt kallt. En sval skön bris i värmen skadar aldrig, men det finns värre alternativ. När en isande kyla tränger genom märg och ben är det svårt att njuta av livet. Då vill du säkert bo där det är isolerat och varmt.

Isolering i Uppsala löser allt

Utför du en bra isolering i Uppsala kan du vistas inomhus när det är kyligt eller isande kallt på utsidan. Du klarar också av värmen när det är stekhett ute. Då är det bara att gå innanför dörrarna till en sval och mer behaglig miljö. Mer komplicerat än så blir inte livet i olika klimat.

Att isolera en byggnad går att göra på olika sätt. Det har länge varit vanligt med mineralull. Ett annat nyare isoleringsmaterial är träfiber. Det finns även de som isolerar med halm och lera. Men det är en helt annan teknik. Den kan man bara ta till när man bygger nytt från grunden.

Bussuthyrning i Uppsala är något för dig som vill ta med hela gänget

28 May 2022

Tänk vad roligt att anlita bussuthyrning i Uppsala till företagets olika event. Ta med hela gänget på samma tur för en härlig kickoff eller en årlig stämma.

De företag som erbjuder uthyrning av buss kan ofta sin sak väldigt väl. Ska man åka en längre tur med många människor kan de erbjuda chaufförer som är med på både dit- och hemresan. Att köra hyrbuss passar inte alla människor. Det är mycket att hålla ordning på samtidigt.

Man måste till exempel vara kapabel att hålla koll på trafiken samtidigt som man ger passagerarna en guidad tur för de områden man passerar. Kanske ska det till lite allsång, eller så får man sätta ner foten och tala om var gränsen går när det blir lite väl uppspelt. Det gäller att ha många strängar på sin lyra.

Bussuthyrning i Uppsala når överallt

Det hör till vanligheterna att många vill anlita bussuthyrning i Uppsala. Från den staden är det nära till flera av Sveriges sevärdheter. Stockholm ligger förhållandevis nära och det är inte heller så många mil till Göteborg. Vill man förflytta sig åt väster är man snart inne vid den norska gränsen.Vips är man utomlands.

Skulle det vara så att man tänker sig mer åt norr hamnar man med lätthet i vackra Dalarna. Mer österut kan man ta en tur till Gotland, och vill man lite mer åt söder finns Öland på en dagsfärds avstånd. Med bussuthyrning i Uppsala finns det alla möjligheter till en lyckad resa.

← Äldre inlägg