Målare skapar glädje i Uppsala

Det är vanligt att hyra in målare i Uppsala för renovering av hemmet. Det är däremot mindre vanligt att man hyr in målare för att överraska någon annan.

Kerstin skulle snart fylla femti. Då hon var en person som bodde och levde sparsamt var det svårt att veta vad som skulle passa som födelsedagspresent. Kläder och smycken var bortkastat på henne och resa gillade hon inte heller. Hon trivdes bäst med att tillbringa somrarna i sommarstugan hon ärvt.

En sak som det inte var någon brist på i hennes liv var vänner. Då de flesta kom från Uppsala och kände varandra skulle de slå sina kloka huvuden ihop. Därför dröjde det inte länge innan en av dem föreslog att de skulle se till att hennes sommarstuga blev målad utvändigt.

Målare fixade presenten

Fredrik, som kom på idén, arbetade på en målerifirma i Uppsala och visste vad det kostade att anlita en målare. Han gjorde en överslagsräkning och berättade att det inte skulle bli mycket per person. Kerstin skulle bli jätteglad, det var alla överens om. Hon hade pratat om detta så länge, men ekonomin satte stopp för hennes planer. Så blev det bestämt.

De skred till verket veckan innan kalaset skulle vara. Kerstin hade åkt ner till västkusten för att vara hundvakt åt föräldrarna. När hon sedan kom hem skulle hon kidnappas och tas till sin present. Där skulle det finnas mat, dryck och en smarrig jordgubbstårta. Ja, allt som behövdes för en fantastisk födelsedagsfest.

15 Aug 2022