När du inte hinner flytta – egentligen

Ska du flytta och undrar hur i h-e du ska hinna med allt? Ibland är det nog med jobbet som det är i vanliga fall. Att flytta när man har mycket jobb kan känns mer än vad man hinner med. Ändå ska du flytta, eller hur? En del flyttar under semestern, eller under längre, lediga helger, men det är inte alltid man har möjligheten att göra det. Ibland får tag i den där drömlägenheten som man bara vill ha, mitt i jobbet och vardagen. Då finns det några bra saker man kan göra även om tiden är knapp.

Packa lite i taget under längre tid

Packa litet i taget, om du vet datum för inflyttningen. Du kan räkna ner, och planera din packning. Antingen tar du rum för rum och packar allt som råkar finnas i det rummet. Här finns några saker som vi vill varna för: fastna inte i packningen. Många börjar sortera sina saker, börjar läsa igenom det man har. Vips har det någon timme, utan att du hunnit packa. Har du lite tid, bara packa ner allt som finns i det rummet.

Packa inte tungt. För att undvika tunga flyttlådor, som dessutom är nästan omöjliga att bära, kan du välja att packa i papperskassar. Då vet du att de inte blir för tunga för att lyfta. Ber du släkt och vänner att komma och hjälpa dig bära, är det ett bra sätt, att be dem komma och bära. Det blir mer spring men ingen behöver riskera sina ryggar för att hjälpa dig flytta.

Glöm inte att märka alla lådor

Märk packlådorna, antingen med färger, eller skriver ner vilket rum det är. Har du lika många rum du flyttar in i, är det lätt att bara ställa in packlådorna i det rum som alla saker sedan ska packas upp i. Har du mindre rum än det du har just nu? Då kanske du behöver magasinera en del saker, sälja eller skänka bort något du inte behöver? Är det stora möbler, som soffor, kan du gott och väl skänka bort dem och be den som vill ha det att komma och hämta den. Då slipper du att forsla bort en otymplig möbel. På samma sätt kan du sänka priset på något du vill sälja för att få köpare som kommer och tar bort möbeln som du inte vill ha längre. Du kommer att märka att det är mycket effektivt sätt att bli av med en stor del av ditt bohag. 

Vill du inte ha dina saker? Sälj!

Känner du att du vill börja om på ny kula och skaffa det mesta nytt dit du flyttar? Då kan du till och med sälja allt bohag till någon firma som köper upp hela hem. Då kommer de och tar bort allt och du får en summa som du kan köpa nytt för. Det är det mest effektiva sättet att få bort saker, om du flyttar in i något mindre än det du har för tillfället. Det kan vara roligt att skaffa sig en helt ny stil, som passar in i det hus du flyttar in i. Är det ett gammalt 1950-tals hus, kanske du vill skaffa saker som går in i den stilen? Eller är det ett helt nybyggt hus, kanske du vill göra dig av med mormors gamla soffa, och skaffa möbler som är minst lika moderna som huset du flyttar in i.

Anlita en flyttfirma?

Har du ingen tid att packa, och bor i Södertälje – kan du faktiskt anlita en flyttfirma som packar åt dig. Vill du få ner kostnaderna, kan du be dem bara att packa. Eller bara att flytta sakerna, eller bara packa upp. Du väljer själv vilken del du vill anlita dem för. Sedan finns ju den möjligheten att du bara ger flyttfirman din adress och nyckel. Då tar de hand om rubbet, till och med flyttstädningen. Då packar du bara ner dina mest personliga saker, och stänger dörren till din gamla bostad och öppnar din nya och allt är färdigt när du kommer hem. För den med så lite tid är det en rekommendation. Läs mer om flyttfirma här.

Flyttar du för att få ett jobb, och har varit arbetslös? Då kan du få flytten betald av arbetsgivaren eller arbetsförmedlingen. Våga fråga om vad de kan hjälpa dig med för det nya jobbet. Lycka till!

18 Jan 2018