Överlåtelsebesiktning i Uppsala en trygghet i fastighetsaffären

Att köpa en bostad är ett stort kliv i livet. För en trygg bostadsaffär kan man göra en överlåtelsebesiktning i Uppsala för att undvika oväntade händelser.

”Att se det man inte ser”. Det lät som en deckare, reflekterade Nathalie när hon läste texten om överlåtelsebesiktning. Efter en nervkittlande budgivning så hade de vunnit huset. Lånen var fixade och klara och nu var det en besiktning hon var ute efter. Syrran hade sagt att det var superviktigt. I deras hus hade besiktningsmannen hittat ett och annat de hade missat.

Deras säljare hade gått med på att backa i pris för sakerna de fick åtgärda. Mestadels behövde dock besiktningsmännen bara påpeka sådant som var bra att hålla koll på. Visst hände det att stora saker upptäcktes också. Skulle de upptäcka något sådant här, så hade de fått in i kontraktet att affären inte blev av.

Överlåtelsebesiktning viktigt att göra

I Uppsala var det en ganska strid ström av bostadsförsäljningar, mycket tack vare universitetet. Många var det som köpte hus efter att ha pluggat innan de kanske flyttade till hemorten igen. Att få till en överlåtelsebesiktning i Uppsala skulle inte möta några svårigheter.

Nathalie visste att de, i enlighet med jordabalken, hade varit tvungna att undersöka noga själva på visningsdagen. De hade knackat, luktat och känt på olika ställen i huset och till och med spolat toaletterna utan att hitta något konstigt. Besiktningsmannen skulle kolla bland annat taket och krypgrunden så det inte fanns röta eller mögel där.

28 Jul 2022