Snyggare hus med inglasningar

Söker du efter hus i Uppsala? En snabb sökning på hemnet.se visar att det åtminstone finns ett 150-tal hus, radhus eller fritidshus till salu bara i Uppsala kommun. Om du breddar sökningen och även innefattar området kring Uppsala, finns det fler än 430 hus, radhus och fritidshus till salu. Letar du efter däremot efter en bostadsrätt, finns det 675 bostadsrätter som i detta nu finns till salu i hela Uppsala kommun. Det innebär att det inte borde vara något problem att hitta hus, radhus eller någon bostadsrätt som är till salu där. Men vad ska man titta efter? Vad gör ett hus, radhus eller lägenhet attraktiv?

1. Renoverat kök och badrum

De flesta brukar titta på när huset, radhuset eller lägenheten senast renoverades och då i synnerhet när köket och badrummet senast fick nytt kakel, klinker eller nya våtrumsytor. Om det är mer än 20 år sedan, kan man gott och väl räkna med att behöva renovera de ytorna inom en snar framtid. Det är sådant som brukar påverka priset på huset, radhuset eller lägenheten. Är det ett hus som det var länge sedan som man renoverade det, borde det påverka priset då man tänker sig att bland det första man vill göra är att renovera det. Det kan innebär att det blir mycket dyrare att renovera det.

2. Asbest-, radon- och fuktbesiktigat

Är det ett hus, radhus eller lägenhet som byggdes innan 1980-talet, bör man, om det inte redan är gjort, en asbest-, radon- eller till och med en fuktbesiktning. Då tar man dit en besiktningsman som har behörighet att undersöka huset, radhuset eller lägenheten för att se om det finns någto radon i huset, eller asbest i något byggmaterial. Eller om det finnns fukt i huset. Om han eller hon hittar något sådant, måste man senare huset, eftersom alla de ämnena är hälsofarliga och inget man ska bo med. I synnerhet om man har små barn och djur, som vistas närmare marken, ska man absolut inte flytta in i ett sådant hur, innan något företag har sanerat huset.

3. Inglasad balkong eller altan

En lyxig detalj som i stället höjer värdet på huset är om det har en inglasad balkong eller inglsad altan. Det höjer värdet på huset eftersom en sådan inglasning gör det möjligt för dem som bor där att kunna sitta utomhus under en längre tid. Balkongerna och altanerna håller längre om de är inglasade. De håller sig renare med inglasning och förbättrar utseendet på huset.

20 Aug 2018