Catering en smart lösning i Uppsala

Finns det något bättre än att slippa stress när vännerna ska komma på fest? De får fantastisk mat för att man inte lagat själv utan beställt catering i Uppsala.

Margareta hade en körig vecka. Det var bråda tider för henne som ekonom och det fanns alltid jobb som låg och väntade. När onsdagen kom insåg hon något när hjärnan för ett ögonblick fick lite lugn och ro. Det var hennes tur att vara värdinna för kompisgänget som träffades en gång i månaden.

De hade valt fredag för att familjerna ofta har resten av helgen bokad. Hjälp, vad skulle hon göra för mat? För mat skulle det vara. Det hade blivit som en liten tävling dem emellan. Det skulle alltid vara bättre än den senaste middagen. Kanske skulle hon beställa hem mat, fuska lite.

Skulle de veta att det var catering?

Hon tog en längre paus och googlade catering i Uppsala. Hon fyllde i ett formulär på en hemsida för att ta reda på vilken middag de erbjöd på fredag. Hon hoppades på något gott men inte för komplicerat. Det behövde vara något som hon själv hade kunnat göra. Nu var hon tacksam över att de hade bestämt att aldrig fråga efter recept.

Det ringde på dörren och Margareta öppnade. Bordet var dukat och vinet stod i vinkylaren. En sallad var framställd i en djup tallrik. I köket doftade det fantastiskt av hasselbackspotatis och kött som skulle serveras med en mustig sås. Efterrätten var enkel, glass med varma hjortron. Allteftersom kvällen fortlöpte kunde hon se hur vännerna njöt och hon kunde inte låta bli att le.

20 Sep 2022