De ordnade med bokföring i Uppsala

Den som startar företag i Uppsala har mycket att tänka på. Att ta hjälp med bokföring av experter kan underlätta. Då kan man fokusera på det egna arbetet.

Emma hade tillsammans med ett par kollegor beslutat sig för att lämna arkitektbyrån där de jobbade. De tänkte starta en egen firma i Uppsala. De visste att de skulle kunna få med sig en del av de kunder som de arbetade för nu.

De hade diskuterat vilken form det nya företaget skulle ha och bestämt sig för aktiebolag. Allt man behövde tänka på när man startade företag var dock en riktig djungel. De hade inte lust att slösa alltför mycket av sina initiala tillgångar på att anlita hjälp med företagsbildandet och driften av företaget.

Anlita folk som kan bokföring

Alltså läste de på vad som gällde för att driva företag. Det kändes tungt men nödvändigt att sätta sig in i dessa bitar. Sen var det ju förstås också det här med bokföring. Det var debet och kredit, kontoplaner och verifikationer, bokslut och årsredovisning och mycket annat. Ganska snart kände de att hela bokföringsbiten blev övermäktig.

Efter ett tag bestämde de sig för att anlita en bokföringsfirma i Uppsala. Det var en enorm lättnad att lämna över jobbet. Firman tog helt över den löpande bokföringen och utförde den effektivt och korrekt. Det var heller inga problem för dem att ta fram nödvändiga ekonomiska rapporter för företaget. Även hantering av fakturor skötte de om. Nu kunde äntligen Emma fokusera på det som var roligast, att rita hus.

18 Jun 2022