En balkonginglasning ger dig en längre sommar

Älskar du sommaren och önskar varje sensommar att den skulle vara lite längre? Med hjälp av en balkonginglasning i Uppsala förlänger du säsongen och kan njuta ända in på hösten på balkongen.

När vi i Sverige går in i vår- och sommarsäsongen blir vi så mycket gladare. Det riktigt spritter i kroppen och man kan andas ut för sommaren är äntligen här. Vi hänger på uteserveringarna till sena kvällen och vi gillar att umgås helt enkelt. Det är också väldigt mysigt att umgås hemma på balkongen. Det är den perfekta platsen för en fika och för att småprata.

Har du någon gång velat gå ut på balkongen på hösten men kände att det inte är så trevligt med all blåst och regn, så det blir istället att sitta inne i soffan. Det kanske är dags för dig att överväga en balkonginglasning. För med en inglasad balkong kan du bjuda hem vänner på en fika även under höstens blåsiga dagar. En balkonginglasning skyddar och värmer upp ytan så du kan utnyttja balkongen mycket mer. Behöver du rådgivning kring hur processen går till så har du balkonginglasning i Uppsala som gärna guidar dig igenom det.

Hur går en balkonginglasning till?

Det är med hjälp av ett tak och med skjutpartier av glas som balkongen blir inglasad. Den blir som ett extra rum att utnyttja. Taket som sätts upp är i form av en kanalplast som har en värmeisolerande effekt och är i princip okrossbart. Materialet i taket består oftast av polykarbonatplast och taket kommer i skivor som sätts samman. Kanalplasten går att få i olika färger vilket är kul då du har möjlighet att bestämma din inredning.

Väggarna som sätts upp är skjutpartier i glas som gör att du har fri sikt ut och det blir mycket luftigt. Glaspartierna sitter samman med materialet aluminium och det är möjligt att få olika färg på detta också. Att utföra en balkonginglasning går relativt snabbt och du kan snart njuta av din inglasade balkong.

Glaspartier kan användas till mycket

Det är också möjligt att glasa in din altan eller ditt uterum med hjälp av samma system som med balkonginglasningen. När du utför en inglasning av altanen så får du ett riktigt stort extra rum att sitta i året runt. Glaset som sitter i skjutpartierna går att få i olika sorters glas och en variant är energiglas vilket är ett bra val för både dig och miljön.

13 Feb 2020