En trygg väg till ditt nya hem

Har det blivit dags för ett nytt kapitel i ditt liv? Ska du byta adress och bosätta dig på en ny plats? Det är ofta både härligt och stressande. Här är några viktiga punkter för transporten.

I de flesta fall är det många små och stora beslut som har fattats innan det blivit dags för flyttkartongerna. Kanske har du varit på många visningar innan du bestämde dig för det nya hemmet, möjligen har du tagit lån på banken och kanske till och med bytt jobb. Din nya adress kan vara nära eller avlägsen. Oavsett om resan är kort eller lång, vill alla känna sig trygga med att ägodelar och bohag kommer till rätt ställe säkert och tryggt. Konsumentverket har tagit fram en lista med några punkter som är bra att följa:

  • Välj en firma som följer den praxis som kallas Bohag 2010
  • Kräv ett skriftligt avtal med fast pris, och om du bara får en ungefärlig kostnad gäller att
  • slutpris max får överskridas med 15%
  • Ha en tydlig dialog om särskilt tunga möbler eller andra hänsyn som behöver tas

Avsluta prenumerationer och abonnemang

De flesta av oss kommer nog ihåg att göra adressändring vid en omlokalisering till ny plats. När Skatteverket tagit del, sprids adressen automatiskt. Men allt kommer ju inte på papper till hemadressen. I takt med att vi skickar färre brev med posten, har vi ett antal andra relationer som kan behöva avslutas. Gå igenom alla fakturor som gäller el, gas eller vatten. Informera leverantörerna om förändringen. Ska du bo i eget hus, kontakta kommunen om sophämtningen. Glöm inte TV-abonnemang, internet och försäkringar.

Ut med det gamla, in med det nya

Du har nu en fantastisk möjlighet att rensa och städa bort saker du inte använder längre. Skänk, sälj eller sopsortera dem. Prata ihop er i familjen om gamla leksaker, skidor och cyklar som barnen vuxit ur. Ska de verkligen med till nästa adress? Gå igenom förråd och garage på ett tidigt stadium, utan brådska. I bästa fall kan du tjäna en slant genom en bakluckeförsäljning eller på internet.

Packa smart

När du var student var det kanske coolt att gå till närmaste livsmedelsaffär och få banankartonger att packa i. I längden är det smartare att skaffa riktiga flyttkartonger. Inte minst om de blir stående ett tag utan att packas upp. För det händer ju, om vi ska vara ärliga. En stadig box är också säkrare under själva flyttningen. Vi rekommenderar denna sida: https://www.flyttfirmasödertälje.nu

26 Mar 2020