Flytta från Stockholm till Uppsala

Stockholm är en stad med väldigt många uppsidor. Dels så är det Sveriges i särklass största stad med allt vad det innebär i form av nöjen, restauranger och saker att göra. Dels så är det också en av världens absolut vackraste städer. En turist som besöker Stockholm för första gången blir hänförd, så enkelt är det - i synnerhet om besöket i fråga sker under sommaren och då solen tittar fram. det slående är vattnet; överallt - i varenda stadsdel - så finns det vatten och det skänker staden Stockholm en unik karaktär.

Lägger man till det faktum att man kan känna historiens vingslag var man än befinner sig - ja, då förstår man också varför Stockholm är en stad som attraherar så många nya människor varje år. Det senare är något som även medför några negativa sidor.

Stockholm är en stad som håller på att växa ur sin kostym och detta syns främst genom att bostadspriserna ligger på en direkt orimlig nivå. För en barnfamilj så kan det vara totalt omöjligt att hitta e bostad som passar dels till ytan och del still priset. Drömmen om huset - det förblir för många blott en dröm. Och, just de höga priserna gör att många faktiskt väljer att bryta upp, säga hejdå till Stockholm och flytta till en annan stad där man får mer valuta för sina pengar. Inte sällan så ligger denna stad några mil bort och går under namnet Uppsala.

Om Stockholm är en historiskt viktig stad så är Uppsala definitivt uppe på samma nivå. Då staden dessutom är stor - Sveriges fjärde största - och att priserna för bostäder är mer rimliga än i Stockholm så blir det ett givet val för många. En flytt till Uppsala från Stockholm ur ett rent logistiskt perspektiv blir lite lättare än en flytt till en stad längre bort.

Men, helt lätt är det ändå inte. Som vid alla flyttar så finns det några måsten: att hyra flyttbil, att packa alla saker, att genomföra en flyttstädning och att, krasst, vara ute på den överenskomna tiden.

Flyttstädning kan du ta hjälp med

En del i detta rörde vi lite vid ovan. Flyttstädning. Den tycker vi ska behandlas lite mer speciellt än vad övriga moment i en flytt ska göras. Detta då en flyttstädning inte sker för din skull utan för någon annans. Det vill säga - den person som köpt din bostad i Stockholm förväntar sig att direkt kunna flytta in och där är städningen nyckeln. Från ditt eget perspektiv så är det väldigt lätt att förklara: du vill inte åka till Uppsala med alla dina möbler och ditt bohag, bära in dessa i den nya bostaden och därefter åka söderut igen enbart för att städa.

Det gör att en professionell flyttstädning är ett bra sätt att slippa en massa stress och bekymmer. Särskilt dyrt är det heller inte. Ser man till Stockholm så finns det väldigt många städföretag som erbjuder tjänsten - den konkurrensen gör att priserna sjunkit och ligger på en mer än rimlig nivå.

Som nummer två så har du dessutom möjlighet att använda dig av ditt Rut-avdrag och därigenom dra av halva arbetskostnaden som den städfirma du anlitar fakturerar dig - en summa som dessutom redan brukar vara dragen på den faktura du får.

Viktigt är dock att du inte blir fartblind och låter ett lågt pris utgöra det enda kriteriet i ditt val av städföretag. Det viktiga är att jobbet blir gjort och att det blir ordentligt utfört. Se till att ringa referenser till företaget innan du skriver under avtalet. Och: se till att företaget i fråga har F-skattsedel.

Du kan läsa mer om flyttstädning här.

18 Apr 2018