Flytta från Stockholm till Uppsala | Flyttstädning gör flytten smidig

Att flytta från Stockholm till Uppsala låter kanske inte så dramatiskt, men det innebär ändå en förändring. Även om Uppsala är en stad som gärna kallar sig storstad så är befolkningsmängden ändå inte mer än ungefär en tiondel av Stockholm. Dessutom är centrum ganska litet. Det är något som syns när man går ut i Uppsala en vanlig vardagskväll efter att butikerna stängt; gatorna är näst intill folktomma som i en småstad.

Uppsala har mycket att erbjuda

Det är också just som ”stor småstad” som Uppsala verkligen kommer till sin rätt. Att strosa utmed Fyrisån med en glass i handen en sommardag på väg ner mot Stadsparken, eller att sitta på någon av de många uteserveringarna och läppja på en öl en lördagseftermiddag när folkvimlet är som störst, är en fin upplevelse. Eftersom Uppsala också är en relativt stor stad så finns här också mycket konst, kultur och sportevenemang att ta del av. Linnéträdgården, Botaniska trädgården och kvarteren runt Universitetet och Domkyrkan, som hör till de mest betydelsefulla i Sveriges historia, vittnar alla om en lång historia full av makt och kunskap. Så visst finns det skäl att tro att flytten till Uppsala blir en bra upplevelse.

Flyttstädning i Stockholm

Lämnar du en lägenhet i Stockholm för att flytta till Uppsala har vi ett bra tips: anlita en städfirma i Stockholm som tar sig an flyttstädningen, så slipper du åka tillbaka till Stockholm och fixa den när du kört flyttlasset dit. I stället kan du i lugn och ro ägna dig åt att packa upp i den nya bostaden i Uppsala, medan lägenheten i Stockholm sätts i perfekt inflyttningsklart skick av professionella städare i Stockholm.

Höga krav på flyttstädning

En flyttstädning är ingen picknick, det finns högt ställda krav på vad som måste ingå i en flyttstädning. Dessa krav brukar definieras i överlåtelse- eller hyreskontraktet, och grundar sig oftast på en mall, vanligen Mäklarförbundets checklista för flyttstädning. Den som inte flyttstädar ordentligt blir aningen tvungen att städa om eller,  om den nya ägaren eller hyresgästen redan flyttat in, att bekosta en flyttstädning av en professionell städfirma. Bättre då att förekomma eventuella konflikter kring städningen genom att anlita en städfirma i Stockholm för flyttstädningen.

Smidigt och effektivt

Genom att överlåta flyttstädningen till proffs kan du när du tömt lägenheten i Stockholm lämna över nycklarna till en vän eller till städfirman själv. Därefter kan du lämna din gamla lägenhet bakom dig, sätta dig bakom ratten och köra dig själv och ditt bohag till ditt nya liv i din nya hemstad Uppsala. När städfirman gjort klart flyttstädningen så överlämnar de en skinande ren bostad till dess nya inneboende. Då är du redan framme i Uppsala, i färd med att komma i ordning i din nya bostad i Uppsala.

Städhuset är en etablerad städfirma som är verksam i såväl Stockholm som Uppsala.

9 Mar 2019