Flytta till Uppsala

Planerar du en flytt till Uppsala? Under flytten kommer du förmodligen att behöva ta hjälp av flera olika aktörer, där det ofta handlar om mäklare och bank. Många som flyttar, oavsett stad, väljer också att få sin flyttstädning utförd av entreprenör. Hur mycket man vill göra själv och hur mycket man vill leja ut på andra skiljer sig åt olika personer emellan. Vissa väljer att sköta det helt själv – till och med utan hjälp från mäklare.

Mäklare

De flesta känner ungefär till vad en mäklare gör, bland annat de håller i visningar och värderar bostaden. En mäklare har dock betydligt fler uppgifter än så. Till exempel kontrollerar de inteckningar, servitut och kontaktar ev. bostadsrättsförening för att bland annat få ta del av årsredovisningar, planerade renoveringar, stadgar och annat som påverkar bostaden.

Mäklare i Uppsala finns det gott om, inte minst med tanke på att det är en av Sveriges största städer. Du som flyttar hit kommer säkerligen att se bostäder ute till försäljning i många olika mäklarfirmors regi.

Flyttstädning

Att ta hjälp av en firma för flyttstädningen har blivit allt vanligare. När rut-avdraget infördes exploderade allmänhetens intresse för dessa tjänster överlag. Med all den stress som en flytt innebär, oavsett om den går till Uppsala eller någon annan stad i landet, kan det kännas skönt att fokusera på det istället för att städa den gamla bostaden.

En flyttstädning är inte heller som en vanlig hemstädning. Det är nu allt ska städas, även utrymmen och vrår som man vanligtvis undviker när man städar i hemmet. Det kan till exempel handla om ventilationen eller utrymmen bakom vitvaror.

Flyttfirmor

Även flyttfirmor är det inte ovanligt att man anlitar när det är dags att flytta in i en ny bostad. Särskilt bekvämt är det kanske om man flyttar en längre sträcka, till exempel från Göteborg till Uppsala, och på så vis slippa manövrera tunga och stora flyttbilar i en ny stad.

Men det är ju inte bara för att slippa köra en stor bil i en ny stad som man anlitar en flyttfirma. Har man många stora, otympliga saker kan hjälpen från en flyttfirma vara ovärderlig. Vidare är det svårt att till exempel flytta kassaskåp och pianon på egen hand – för det krävs en flyttfirma med särskild kompetens och utrustning. Nackdelen med att anlita en flyttfirma är givetvis att det blir lite dyrare, men många är beredda att betala för bekvämligheten det för med sig. Därtill är det ju inte bara pengar man sparar – utan också tid och energi.

4 Dec 2017