Flytta till Uppsala från Stockholm

Uppsala och Stockholm ligger nära varandra, och det är inte ovanligt att Stockholmare väljer att flytta hit. Inte sällan är det universitet i Uppsala som är det stora dragplåstret. Att flytta till en annan stad innebär givetvis en del praktiska utmaningar. Kanske behöver du hyra flyttbil i form av buss eller lastbil? Har du fixat med mäklare och flyttstädning? En flytt är något som kräver att man tar en hel del saker i beaktning. 

Hitta flyttfirma

Många, särskilt när man ska flytta till en annan stad, väljer att använda sig av en flyttfirma. Bara en flytt inom samma område kräver en hel del jobb, men desto större avstånden är, ju mer energi kräver flytten. Att hitta en flyttfirma behöver inte vara särskilt svårt. Särskilt i en stad som Stockholm, som troligtvis har landets största utbud av dylika tjänster. 

Glöm inte att kolla på firmans referenser. Anlita inte en flyttfirma förrän du känner dig trygg med att den är seriös. Det finns många som har råkat ut för saltade fakturor och förstört bohag. 

Mäklare

Mäklare finns det gott om, både i Stockholm och Uppsala. De båda städerna är folkrika (även om Uppsala givetvis är mindre), så att många bostäder köps och säljs är inget märkvärdigt. Om du har en bostadsrätt i Stockholm och ska lämna den kan du behöva hjälp från en mäklare, även om det inte är ett måste. Ska man göra det själv krävs dock att man ordentligt sätter sig in i hur köpprocessen går till. Det finns mäklarfirmor som hjälper dig med allt pappersarbete, om du håller i visningen själv. Dessa är ofta betydligt billigare att anlita än en firma där hela paketet ingår. 

Hyra buss eller flyttbil

Om din flyttfirma ska köra merparten av ditt bohag, kan det vara bra att hyra en buss i Uppsala eller en lastbil för familj och en del av packningen. Om du väljer att hyra buss eller lastbil kan du välja här att köra bohag som du särskilt rädd om. Även om du litar på flyttfirman du har anlitat, kan det kännas nervöst att lämna ifrån sig något som både är mycket ömt och dyrbart. 

Att hyra buss eller lastbil kan göras hos hyrfirmor eller bensinmackar. Ett smidigt alternativ för den som flyttar kan vara att envägshyra. Då kan du hyra en buss eller lastbil i Stockholm och sedan lämna den i Uppsala. På så vis kan du undvika att behöva köra en extra vända mellan de två städerna. 

29 Dec 2017