Flyttar du – och så är nya bostaden ostädad?

Har du någon gång flyttat in i en ny bostad bara för att upptäcka att – efter att du själv har packat, städat, burit, flyttat och nu öppnar dörren till ditt nya hem och inser att hyresgästerna eller ägarna innan dig inte har städat efter sig?

Det är som om all energi rinner av en. Det är inte bra. Att stämma ägaren för en utebliven städning är inte så stor idé. Antagligen skulle själva stämningen, advokatkostnaderna, korrespondensen mellan din advokat och hens advokat och så vidare, du fatta bara kosta dig skjortan och lite till. Istället för att lägga pengarna på en utsiktslös juridisk process, är det bättre att anlita en städfirma som gör arbetet att städa eftersom du själv vid det här laget är helt slutkörd.

Har du flyttat till en av landets bästa städer?

Har du flyttat till Uppsala är du bara att gratulera! Uppsala är en underbar stad på många sätt. Här har du Sveriges äldsta universitet, nationerna, studentcaféerna, domkyrkan, de gamla kullerstensgatorna, kungagravarna och historiens vagga. Här har Pelle Svanslös blivit nedskriven och blivit barnsaga, bland annat. Är du ny i Uppsala är det mycket att upptäcka. Det är inte bara studenter som dominerar i staden. Här finns anrika industrier, som Lindvalls kaffebryggeri och Slotts senapstillverkning. Många barnfamljer väljer att flytta till Uppsala, eller att stanna kvar när barnen kommer. Det är inte så konstigt, Uppsala är en lagom stor stad, perfekt för barn att växa upp i. Det är cykelstavstånd till de flesta ställen i staden.

Hur hittar man rätt städfirma?

När du väl insett att du behöver få det städat i ditt nya hem behöver du hitta en städfirma som kan göra jobbet åt dig. I Uppsala, liksom i andra stora städer, finns det flera städfirmor att välja mellan. Är du ny i Uppsala kan det vara svårt att veta var alla saker finns och vilka firmor som finns. Man kan googla flyttstädning Uppsala, då får du en städning, värdig en flyttstädning, som går igenom hela hemmet från golv till tak.

Detta bör en städfirma göra

I en flyttstädning går en flyttfirma igenom kök, där de rengör spisen; ut- och invändigt i ugnen och rengör plåtar, rengör kyl och frys, in- och utvändigt. De rengör kyl och frys både in- och utvändigt, rengör köksskåpen,  in- och utvändigt.

I badrummet rengörs handfat, badkar, dusch, golvbrunn, golv och kakel och klinker och alla rör. I alla rummen rengörs alla golvlister, dörrlister, fönsterbrädor och fönstren putsas. Hela hemmet rengörs helt enkelt. När bostaden väl är ren kan du packa upp och börja göra dig hemmastadd. Läs mer om flyttstädning i Uppsala på: http://www.flyttstädninguppsala.net.

25 Mar 2018