Gör rätt val för din städning

Väljer man att använda professionell städning så finns det några fallgropar som man ska försöka undvika att hamna i. Först och främst så ska man här ta detta med en nypa salt; bor du i en mindre stad så kan du utan tvekan lita på att den städning du får utförd och den firma du anlitar för denna kommer att hålla en god kvalitet.

Helt enkelt av den anledningen att det kanske finns en städfirma i staden och att denna kommer att göra ett gott jobb för att behålla sina kunder och för att kunderna vet vilka som jobbar på ett annat sätt. Alla känner alla, och det ska man inte underskatta vikten av.

Den här texten riktar sig alltså främst mot personer som bor i städer där det finns ett större urval av städföretag och där det inte – på grund av det – går att ta för givet att jobbet i fråga blir bra utfört per automatik.

Tips för att hitta bättre städning

Bor du i exempelvis Uppsala och står inför att anlita professionell hjälp för din städning så kommer du att upptäcka att det finns väldigt många företag som står redo att hjälpa dig. Har du otur så kommer det också att visa sig att den firma du anlitar inte alls är särskilt skickliga och att den städning du betalat för i slutändan måste göras om. Konsekvenser av det frikostiga rut-avdraget och här måste man således vara lite vaksam och medveten om att fusk förekommer inom branschen.

För att underlätta så tänkte vi rada upp några punkter som kan lära dig att skilja mellan en seriös städfirma och en städfirma vars kompetens är lägre och vi kan säga behöver städning i Uppsala i ditt hem; något som ska ske regelbundet i form av två gånger i månaden:

  • Priset. Jämför gärna priserna, men ha inte det som den avgörande punkten. Ett väldigt lågt pris för städning brukar visa lite kring hur skickligt företaget i fråga är. Man brukar tala om lockpriser inom mäklarbranschen och detta ord stämmer väl in även på städbranschen. Sälj dig lite dyrare – du har ändå rut-avdraget att använda dig av.
  • Vem städar? Många företag gör kontroller av sina anställda och går igenom exempelvis belastningsregistret som en trygghet för sina kunder. I och med att städning ska ske i ditt hem så bör du också veta om städaren är pålitligt eller inte. Visst; att kolla belastningsregistret kanske är att dra saker och ting till sin yttersta spets – men be åtminstone att få träffa personen i fråga.
  • Provstädning. Viktigt är att en provstädning sker i ditt hem i Uppsala – som du betalar en mindre summa för – och där du dels får reda på hur många timmar det tar(och därmed får svart på vitt om hur mycket du ska betala) och dels ser hur kompetent städaren är.
30 Nov 2016