Hur är skicket i din nya bostad?

Ska du flytta till Uppsala? Grattis! Förhoppningsvis har du hunnit besöka bostaden innan du gjorde köpet. Det blir faktiskt vanligare och vanligare att bostadsköp görs utan att man fysiskt besökt objektet som säljs. Det kan vara antingen att man litar på mäklarens bilder, alternativt att man går på en virtuell visning. Hur som haver, på något sätt har du säkert koll på hur skicket är i din nya bostad.

För förstagångsköpare så brukar inte pengarna räcka till att köpa en lägenhet, radhus eller villa i toppskick. Det kan alltså vara bättre att köpa en bostad med lite sämre standard för att få ett mycket billigare pris. Sen kan man själv i lugn och ro renovera efter behov.

Om du har köpt ett hus så finns det lite saker du kan fixa relativt billigt för att höja upp standarden på huset.

Slipa eller lägg om golvet

Att fräscha upp golvet gör mycket. Många äldre bostäder har slitet golv eller fula plastmattor istället för trägolv. Om ni  har möjlighet att bara slipa golvet så räcker det för att fräscha upp ordentligt. Har ni plastmatta så skulle vi säga att det är värt att riva upp den och lägga en nytt och fint golv. Det höjer dessutom värdet om man vill tänka lite mer långsiktigt.

Väggarna

Hur ser tapeter eller färg ut på väggarna? Troligtvis är det hål lite här och var från gamla hyllor, speglar och skåp. Det bästa du kan göra för att fräscha upp är att spackla igen hålen och antingen måla om, bättra på färgen eller tapetsera om.

Hur mår fönstrena?

Fönster är husets ögon utåt. Fönster slits med åren och kan också behöva bytas ut. Det finns fönster som bara behöver renoveras, då bör ni ta kontakt med ett företag inom fönsterrenovering. Vissa äldre fönster kan behöva bytas ut helt också. För att vara säker på vad som är lämpligt hos er så kontakta ett företag som jobbar med fönster. De kan ge er värdefulla råd och tips om vad som behövs göras hos just er.

Vitvarorna

När man köper bostad så är det inte alltid de fräschaste vitvarorna som ingår. Att köpa nya vitvaror behöver inte vara så himla dyrt. Många gånger kan du få paketpriser när du köper nytt och eftersom det finns så många återförsäljare så behöver det inte kosta allt för mycket. De vitvaror som är viktigast att de är i bra skick är kyl, frys, spis och diskmaskin. För dig som har tvättmaskin så är det också något som man behöver byta ut efter ett antal år.

11 Jul 2017