Hur man hittar bra catering i Uppsala

Oavsett om det är en konferens, ett barnkalas eller ett mingelparty kan catering behövas. Att laga mat till stora grupper människor är helt enkelt något som är tidskrävande och svårt. Genom att beställa catering utifrån kan man fokusera mer på att göra själva sammankomsten så bra som möjligt istället.

Att hitta bra catering i Uppsala kan kännas lite klurigt om man inte har några kontakter på området, eller om man helt enkelt inte har beställt catering förut. Är man på jakt efter catering finns det ett flertal tillvägagångssätt man kan använda sig av.

Sidor som förmedlar tjänster och offerter

Sidor som matchar kunder med firmor finns det många av på nätet idag. Vanligtvis förknippar man kanske dessa typer av sidor med olika hantverkartjänster, men fler och fler sidor dyker upp med fler och fler olika typer av firmor anslutna till sig.

Genom att söka på exempelvis ”Catering Uppsala offerter” kan du fram flera sådana här sidor som verkar i Uppsala. Om du får fram många resultat, kan det vara bra att precisera sökningen lite. Om det till exempel är italiensk catering i Uppsala du söker, kan du istället testa ”italiensk catering Uppsala” och se vad du får fram.

Sannolikt får du också träffar på företagshemsidor där det går att kontakta dem direkt. En stor fördel med att använda sig av en offertsida är dock just att du får flera erbjudanden. Har du flera erbjudanden från olika firmor kan du jämföra dessa för att få till den bästa dealen just för dig.

Fråga din favoritrestaurang

Alla restauranger har inte catering, men har du en restaurang du tycker om särskilt mycket kan det vara värt ett försök. Ring och fråga om de har catering och vilka rätter det är på menyn som egentligen kan erbjudas. Glöm inte heller att ange detaljer kring uppdraget. Hur många är det som ska äta? Ska du även ha laktosfria och vegetariska alternativ? Kommer du och hämtar själv eller behöver du få det levererat?

Fråga bland vänner

Att fråga runt bland vänner kan vara ett annat sätt att hitta bra catering. Kanske känner du någon inom restaurangbranschen? Om inte hon eller han själv sysslar med catering, är det åtminstone troligt att du kan få en rekommendation. En rekommendation från någon du litar på, och som är i branschen, är givetvis en rekommendation som väger tungt.

Om du inte känner någon som jobbar inom restaurang, kan det vara en idé att använda något av dina sociala medier. Kanske har din väns vän en cateringfirma? Har du tur kan du få kompispris på beställningen i sådana fall.

19 Apr 2017