Lär känna din hund på en valpkurs i Uppsala

När du går en valpkurs i Uppsala och får tillfälle att leka och träna med din valp växer det förtroende fram som gör er till bästa vänner och ett bra team.

Precis som vi människor vill hundar få bekräftelse och känna sig älskade. De kan tidigt lära sig hur de ska få beröm och belöning och därför är det viktigt att börja träna redan när de är valpar. På en valpkurs i Uppsala får du stöd och råd av erfarna instruktörer att börja den träningen.

En valp är full av energi som ingen vill ta ifrån den, och därför går mycket träning ut på lekfulla övningar som du och din hund kan göra tillsammans. Ni får öva de grundläggande kommandon som gör att din valp lär sig sitta, ligga, stanna och komma till dig när den är lös.

Du och din hund får nya vänner på en valpkurs i Uppsala

Den viktigaste ingrediensen i träningen är att din hund känner sig trygg tillsammans med dig. En trygg hund är en lycklig hund och valpen är ute efter din uppskattning och belöning. För att den ska känna sig trygg behöver du vara konsekvent när du visar din valp vad den ska göra.

På en valpkurs lär sig din hund hur den ska umgås och ha roligt tillsammans med andra hundar. Den lär sig också när det är dags att sluta leka och börja lyssna på vad du säger. Ett fungerande samspel med din hund ger dig en trogen och lojal kamrat.

20 Sep 2022