När du vill renovera huset i Uppsala

Ska du flytta till Uppsala? Då är du bara att gratulera; Uppsala är en underbar stad att bo i. Den är lagom stor, och lagom liten. Man kan cykla till de flesta ställen i Uppsala. Om du inte ska pendla till Stockholm, lär du slippa pendlingarna, som annars alla stockholmare är tvungna till för att komma till jobbet. I Uppsala finns flera fina, och anrika industrier; Lindvalls kaffe, Slotts senap bland annat. Här finns det anrika universitetet från medeltiden, ett av Sveriges mest kända universitet, även känt utomlands. Här finns ett av landets största bibliotek, museum, Botaniska trädgården och det var här som Carl von Linné arbetade, bland många ställen i världen han gjorde det. Uppsala har många villor och radhus centralt i staden.

Här finns också snickeri i Uppsala

Behöver du renovering kan du anlita ett av stadens snickerier för i stort sett vilket arbete som helst som du vill göra på din nya bostad. Behöver du slipa golvet? Eller bygga ut? Behöver du måla om? Då kan du anlita snickeri för ditt arbete, om du nu inte väljer att göra det själv. Du kanske vill bygga en bastu? Istället för det där krypin som ändå kommer att belamras med en massa onödiga prylar kan det vara skönt att ta en bastu efter en arbetsam vardag. Särskilt skönt är det om man har ett arbete som sker utomhus, kan en välkomnande bastu vara som en lisa för kropp och själ.

Vad ska du välja?

Ska man anlita allt på en och samma företag, eller ska man välja olika; som en snickare, en murare eller elektriker?

Säg att du vill bygga en bastu. Ska du då anlita en som snickrar själva bastun, en annan som kommer och murar bastukaminen och sedan en som drar elen dit? Antingen gör du så, men då behöver du en bra planering och att alla kan komma när du behöver att de kommer och kan ta vid där de andra slutar. Det krävs att du får tag i hantverkarna när du behöver det som mest. Alla förstår att en hantverkare kan vara upptagen, och kanske inte kan ta samtalet just då du ringer, men är det en bra hantverkare ska de kunna ringa när de själva har tid till det.

Välj totalentreprenad

Eller så anlitar du en firma som tar ett helhetsansvar och har egna murare och elektriker, som kan se till att allt blir gjort. Då slipper du stå för planeringen och vänta in alla de olika hantverkarna. Om du ändrar dig någon gång under arbetets gång, har du enbart en firma att prata med, så ser de till att ändringarna blir gjorda. På det sättet kan det blir mer praktiskt att anlita en enda firma som har totalentreprenad, som det heter. Läs mer här om snickare i Uppsala: http://www.snickareuppsala.nu.

19 Feb 2018