Rusta och matcha finns i Uppsala

Som inskriven vid Arbetsförmedlingen kan man få hjälp via Rusta och matcha. Att öva på skriftlig och muntlig kommunikation ökar chansen till jobb i Uppsala.

Anders och Kent hade under de senaste månaderna gått på programmet Rusta och matcha i Uppsala. Det hade blivit ett stort uppvaknande för dem båda. Förr hade de skickat iväg betyg och skrivit några rader. Det var allt som behövdes då de för länge sedan sökt till de företag som varit deras arbetsgivare sen dess.

Nu var tiderna annorlunda. Trots att ingen av dem ville ha något kontors- eller butiksjobb var ansökningarna tvungna att följa alla konstens regler. Något de båda tyckte var märkligt då de jobbade inom verkstad bägge två. Men det var bara att gilla läget och medan tiden gick hade de insett att det var ganska kul.

Rusta och matcha på mässa

Nu hade de fått veta att de skulle få åka på jobbmässa. Det var företag inom industri som det handlade om denna gång. Men det var inte bara arbeten på golvet utan även kontorstjänster täcktes in under mässan. Hela dagen skulle de stifta bekantskap med flera olika företag och höra vad just de vill se hos en anställd.

Under dagen fick båda upp ögonen för andra jobb än de tänkt sig från början. Anders kunde nu tänka sig att gå en svetskurs efter att de träffat ett företag som utbildade sina egna svetsare. Anders hade fastnat för ett företag som söker truckförare på ett lager och som även de erbjöd utbildning. Nu skulle de hem och skriva ansökningar. Denna gång kändes det som det kunde gå vägen.

6 Dec 2022