Så hittar du jobbet – Via Indeed

Söker du jobb bör du använda flera olika vägar för att hitta en ny passande anställning. En av vägarna är att se på platsannonser som ligger på sidan Indeed. Här visar vi de grundläggande funktionerna:

I detta exempel utgår vi ifrån att du bor i Uppsala och vill jobba på en flyttfirma i Uppsala, budfirma eller liknande. Helt enkelt inom transportsektorn. 

1. Första steget är att fylla i rutan ”Vad?”. I detta fall kan man alltså fylla i ”Flyttfirma”. I nästa ruta ska ort, län eller kommun skrivas in. Därmed ”Uppsala” i det här fallet. Om det finns några aktuella jobb kommer dessa att visas. Men samtidigt är det ju inte lätt att som jobbsökande veta exakt vad de olika tjänsterna heter och vad olika yrken har för titel. Här hjälper Indeed till. 

2. I detta test presenterades texten ”Jobb för flyttfirma i Uppsala matchade inga jobb”. Men istället för att ge upp där kan man gå vidare genom att följa de exempel som Indeed ger. 

3. För det första rekommenderas att man istället söker ”Jobb för flyttar” där det för tillfället fanns 12 jobb. Det är en av styrkorna med Indeed att de ”lotsar” användaren rätt. Genom att klicka på länken hittas både flyttfirma och städfirmor (flyttstädning)

4. Det andra alternativet är att klicka på ”Flyttfirma jobb inom 75 km från Uppsala”. Man har nämligen en gräns som avgör hur nära Uppsala som jobbet måste finnas för att det ska kategoriseras till den staden. Men man kan ju faktiskt pendla och därmed klicka på denna länk för att bredda sin sökning till städer i närheten. 

Man måste alltså inte söka med exakt rätt namn, rätt ort eller på rätt sätt. Man får hjälp på vägen vilket gör det lättare att hitta de jobb som man är intresserad av. 

Lägg upp ditt CV

Indeed är en smidig tjänst för att hitta jobb över hela Sverige. Men det handlar inte bara om att hitta jobbet – utan även om att skicka in en ansökan. För att underlätta detta finns en funktion som gör att du kan lägga in ditt CV i systemet. Efter att ha skapat konto kan alla uppgifter läggas upp. När detta skett kan man direkt ansöka till jobbet oavsett vilken enhet man är på när jobbet hittas. 

Om Indeed

Indeed är en av de allra största jobbsajterna. Den finns på en rad olika språk och har under en månad ca 200 miljoner besökare. Tjänsten är helt gratis att använda för de som söker jobb. Arbetsgivare kan även lägga ut annonser för att därigenom locka till sig så många ansökningar som möjligt. 

 

15 Aug 2018