Sälj din bil till en bilhandlare i Uppsala

Ska du sälja din bil i Uppsala och funderar på hur detta ska gå till så finns det vissa parametrar som talar till fördel för en bilhandlare. Många idag ser en bilhandlare som den absolut sista utvägen. Detta då man anser att priset blir för lågt. Vi skulle emellertid säga att priset är mer än rimligt - åtminstone om du väljer rätt bilhandlare i Uppsala.

Att sälja en bil privat och exempelvis via Blocket kan innebära en snabb och lukrativ affär. I de flesta fall så blir det dock tvärtom. Man lägger ut bilen och därefter så tvingas man vänta - och slutligen också börja sänka prislappen. Under väntetiden så tvingas man höra en massa skambud, man tvingas visa bilen för spekulanter som sedan avstår och man tvingas lägga en massa tid på att vara a´jour och redo att visa upp bilen så fort någon ringer.

Dessutom så återstår också en massa pappersarbete, en viss risk i samband med betalning och - för en del - också en viss risk för hot och våld. Kort sagt: det kan löna sig att sälja bilen privat - men det kommer också med en hel del ansträngning och, ibland, mycket bekymmer.

En smidigare affär hos bilhandlare

Väljer du istället att sälja bilen till en bilhandlare i Uppsala så väljer du ett smidigt alternativ där du får pengarna redan samma dag och således också kan påbörja jakten på din nya bil per omgående. En jakt som du dessutom kan använda samma bilhandlare för. Det senare innebär att du antingen ser över vilka bilar denne har i sitt lager eller där du använder dig av de kontakter bilhandlaren har.

Finns din drömbil inte i Uppsala så kanske den finns hos en annan bilhandlare i Sverige? Det finns ett stort nätverk dem emellan. Skulle du hitta en bil som faller dig i smaken hos din bilhandlare i Uppsala så öppnar detta upp möjligheten ett för ett inbyte där din gamla bil fungerar som en del i betalningen. En smidig lösning för alla parter. Gällande finansiering av mellanskillnaden så finns det ofta fina samarbeten med banker som ger dig en möjlighet att låna pengar och dela upp betalningen efter din egen förmåga.

Du får ett pris som motsvarar bilens marknadsvärde

Många som värderar sina bilar hos en bilhandlare blir besvikna. Man får ofta en högre värdering online. Sant är att du kommer att få ett lägre pris för din bil om du säljer den på plats hos en bilhandlare. Lika sant är emellertid att det pris du erbjuds är baserat på bilens egentliga marknadsvärde och lagt lite, lite under detta.

Det är skillnad på att värdera en bil online och enbart fylla i modell, årtal, antal mil och registreringsnummer och på att låta professionella mekaniker värdera den. Hur dina mil sett ut, hur du kört och hur du behandlat din bil - service, reparationer och så vidare - är lika viktiga som hur många mil som står på mätaren. Detsamma gäller exempelvis skador på lack och underrede.

En bilhandlare tar - oavsett vilken bil det handlar om - en risk i samband med ett köp. Hans mål är att sälja den vidare och därför så måste också priset du erbjuds ligga lite lägre än värdet. Baserat dock på allt strul som finns i att sälja privat så skulle vi säga att den lite lägre summan, i det långa loppet, är värt att acceptera. En seriös bilhandlare är nästan alltid att föredra mot en privat försäljning.

27 Apr 2020