Smidigare flytt med hjälp av en flyttfirma

Om man står inför att flytta, exempelvis från Stockholm till Uppsala så handlar det ofta om att man har en positiv känsla inombords – man får en chans att lämna det gamla bakom sig och skriva ett nytt kapitel i sitt liv. Det som dock kan förvandla denna positiva känsla till det motsatta är det faktum att en flytt är något som kräver en stor ansträngning – både en psykiskt och en fysisk sådan och att det i och med detta är lätt att skaffa sig en negativ bild av sitt nya boende. Det här kan låta som en överdrift och många tänker här att en flytt inte innebär mer än att man kontaktar några vänner och därefter bär möbler och annat bohag mellan bostäderna i fråga. Något som stämmer – men det är dock bara en del av en flytt.

För att visa hur mycket det egentligen handlar om så tänkte vi bryta ner en flytt i mindre beståndsdelar för att ge en större bild. Vi säger här att det handlar om att du ska flytta och att du bor i en lägenhet i Stockholm – en lägenhet som du ska byta mot en i närbelägna Uppsala. Dessa saker ska du ordna i din flytt:

  • Alla dina böcker, alla dina skivor, dina bestick, ditt porslin, dina hygienartiklar, kläder, skor och väskor ska packas och det är något som kräver stort tålamod och – framförallt – lång tid.
  • Bärande. Det nämnde vi ovan; men faktum är att många inte inser hur tungt det är att bära möbler och särskilt om man bor lite högre upp i en fastighet.
  • Du måste hitta ett bra fordon som rymmer allt ditt bohag och dina möbler – något som kan vara svårt i Stockholm. Du bör alltså vara ute i god tid.
  • Flyttstädning. Här har vi den största anledningen till att en flytt är jobbig; flyttstädning är obligatorisk och den måste dessutom göras ytterst noggrant. Missar du denna eller fuskar med den – ja, då kan du tvingas betala ersättning till de nya ägarna av din bostad. En hög kostnad och helt fel sätt att börja ett liv i ett nytt boende på; det finns viktigare och roligare hål att stopp pengarna i.

Anledningen till att vi radat upp en flytt på detta sätt? Helt enkelt för att dus ka inse att det bästa sättet att flytta är att anlita en flyttfirma i Stockholm, något som dessutom är relativt billigt. Genom att anlita en flyttfirma så slipper du allt det jobbiga och du kan fullt ut fokusera på att komma på plats och känna glädje över nystarten din flytt innebär.

Billig flyttfirma i Stockholm

Anledningen till att en flyttfirma är billig att anlita i Stockholm är att det där finns ett stort urval och att du som kund kan använda konkurrensen dem emellan för att få till stånd ett bra pris.

Gällande flyttstädning så är rådet att du även där tar hjälp –men av en städfirma snarare än en flyttfirma. Här kan du använda ditt rut-avdrag och således komma väldigt billigt undan. Professionell hjälp är – oavsett om det handlar om en städ- eller flyttfirma – alltid att föredra vid en flytt.

7 Apr 2017