Tillbyggnad i Uppsala

Behöver ditt hus en förändring du länge drömt om? Funderar du på en tillbyggnad i Uppsala? Ta hjälp av en bra byggfirma och skapa mer yta i form av ett extra rum eller en härlig altan.

Går du med tankar om att bygga ut ditt hus för att få lite mer yta till dig och din familj? Gör du en tillbyggnad i Uppsala så kan det vara en god idé att höra med kommunen om det behövs något tillstånd för ditt bygge. Att göra en tillbyggnad kan göras i form av många varianter. En tillbyggnad som är populär är en takkupa som också ger dig en snygg exteriör på huset. Det kan också vara ett rum som ska byggas till eller kanske vill du ha en mysig altan. Det går utmärkt att bygga en altan med funktion att kunna användas året runt och då blir det ett extra rum i ditt hus. Bygger du en altan så är ett tips att använda mycket glaspartier för ett luftigt rum och en skön utsikt. Vid en tillbyggnad är det också vanligt att man öppnar upp i huset och kanske då river en vägg för att det ska bli luftigare. Kanske har du alltid drömt att ha kök och vardagsrum tillsammans? Det är härligt att kunna stå i köket och ha uppsikt över allt och alla i familjen för att se vad de gör. Med ett öppet kök är det lättare att umgås och det kanske medför att fler vill hjälpa till med middagen.

byggare jobbar med byggnadens konstruktion

Bygga säkert och hållbart

När det är dags att bygga ut så se till att hitta en byggfirma du känner förtroende för och som lyssnar på dina önskningar. Innan starten av ditt bygge kommer du och din snickare uppföra en plan. Kanske är det smidigast för dig att bo någon annanstans under tiden bygget är igång. Det beror helt på vad som ska byggas ut, är det köket som är under förvandling så är det nog bäst att hitta ett tillfälligt boende. Kanske är du intresserad av ett miljövänligt bygge? Då kan det vara bra att hitta någon som brinner för ett miljövänligt tillvägagångssätt av bygget. Det finns material som är till fördel för miljön och varför inte passa på att sätta upp solpaneler på taket.

ROT-avdraget

Med hjälp av ROT-avdraget kan du som uppför tillbyggnader utnyttja avdrag på arbetskostnaderna. Detta gör att du betalar endast 70 procent av arbetskostnaderna, vilket gör skillnad i din plånbok. 

18 Mar 2020