Uppsala - för fler än studenter

Vem har inte bott i Uppsala, eller Lund? Många har bott kortare eller längre tid i någon av landets främsta studentstäder. Ibland är städerna så starkt förknippade med universiteten att man glömmer bort att både Lund och Uppsala faktiskt har mer än sina universitet. Lund till exempel har ett rikt kulturliv och en beundrad domkyrka med en gammal historia. Uppsala har både senapstillverkning, spjutspetsforskning och gammalt anrikt kaffebryggeri. Båda städerna sysselsätter fler än studenter och professorer.

Ska du flytta till Uppsala?

Den som har möjligheten att flytta till Uppsala kan skatta sig lycklig. Staden har en lagom blandning av både nytt, modernt, gammalt och historiskt. Här bildar domkyrkan och slottet några av de mest välkända silhuetter av staden. Här finns även Botaniska trädgården och Akademiska sjukhuset. Förutom att utgöra hem för flertalet av landets studenter bor här även barnfamiljer och pensionärer, förstås. Fördelen med Uppsala är att här kan man bo centralt men slippa den tunga trafiken. Har du barn finns här mer än tusentals förskolor att välja mellan.

Flytta kan vara riktigt bökigt

Att flytta är roligt, det kan vara bra med en ny miljö. Kanske det hela innebär trevliga förändringar för dig, och kanske din familj? Ibland kan en flytt vara riktigt jobbig. Det är många saker att tänka på inför flytten. Ska du ta hjälp av en flyttfirma? Vad kostar det i så fall? Sedan ska du ta hand om flyttstädningen, ska du även här ta hjälp av någon professionell städfirma? Vad kostar det? Den som har möjligt att både anlita flytt- och städfirma kan enkelt bara packa sina personliga tillhörigheter och lämna över nyckeln. Snabbt, bekvämt och tryggt. Vill du veta mer kan du kolla in denna site.

Vad gör en professionell flyttstädare?

En professionell flyttstädare har olika tjänster och kan säkert vara flexibel för det som du önskar. Oftast har den en standard städning. I den tjänsten omfattas följande tjänster:

  • Städning av golv, lister och tak
  • Städning av kök; spis, vitvaror, fläkt
  • Städning av badrum; toalett, handfat, dusch/badkar, avlopp
  • Fönstertvätt och torkning av fönsterbrädor
  • Torkning av ventilation och rör

Vill du däremot har extra städning kan det kosta extra, till exempel av följande:

  • Städning av balkong
  • Städning av utemiljön
  • Flytta möbler och flyttlådor
  • Städning av garage

Be att få in offerter från lite olika städfirmor, så att du kan jämföra dem och välja det som passar dig bäst. Läs mer på flyttstädningorebro.se.

15 Dec 2017