Yrken som du kan arbeta med i Uppsala

Funderar du på att flytta till Uppsala? Har du redan fått ett nytt jobb? Eller du kanske är den nogranna typen som först vill ha jobbet och sedan flytta till Uppsala? Förutom de vanligaste yrkena som det alltid är brist på, såsom läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och lärare, barnskötare och förskollärare, finns det en stor marknad för alla som är beredda att arbeta som egen företagare. Vi har tittat på några annonser på Arbetsförmedlingen och hittat följande yrken som man efterfrågar och som man helst önskar har egna företag. Detta då flera av dessa yrken, har man mer behov av att ge uppdrag till, än att anställa som person på ett företag.

Ventilationstekniker 

Det finns stort behov av VVS-montörer som kan arbeta med olika slags ventiler. Med avlopps- och vattenrör, med luftvärmepumpar och annat praktiskt som har med luft, värme och ventilering att göra. Man önskar sig en självständig företagare inom VVS, helt enkelt.

Byggledare

Det finns stort behov av byggledare som kan ta eget ansvar för byggen som äger rum i Uppsala. Det innebär att man kan ta olika kunder som har olika nybyggnationer på gång i Uppsala. Som byggledare är det viktigt att ta ansvar, erbjuda lösningar, se möjligheter där andra går bet och kunna erbjuda kostnadseffektiva lösningar som är bra för kunden.

Snickare

Det är stor efterfrågan på snickare; alla som kan arbeta med att lägga kakel och klinker, lägga golv, tapetsera, måla, bygga väggar, lägga tak och så vidare. Som snickare är det tänkt att man ska klara av olika slags arbetsuppdrag och kunna slutföra arbeten självständigt. Ofta måste man ta ansvar för sitt företags ekonomi, marknadsföring och att skaffa egna kunder.

VVS-montör

VVS-montörer behövs hela tiden. Det är ett outsinligt behov av VVS-montörer som har egna företag. Som egen företagare handlar det om att skaffa fram sina egna kunder, marknadsföra sitt företag, och fakturera. Sedan måste man bokföra allt och betala in sina egna arbetsgivaravgifter, momsbetalningar och skatter.

Arborist

Som arborist arbetar du mycket utomhus. Du skaffar fram dina egna arbetsverktyg, maskiner, hissar och bilar. Du arbetar säkerligen säsongsvis och då kan det vara bäst att ta så många uppdrag som du bara får under sommar- och vår- och höstsäsongerna. När det sedan är vinter och du inte får så många uppdrag, kan du lika gärna ta semester. Är du din egen kan du bestämma själv hur du arbetar och var. Kanske i Uppsala?

30 Nov 2018